Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Menemenli çiftçiler için "erken uyarı" sistemi kuruldu

        (Fotoğraflı)

        İsmail Hakkı Ergün

        İZMİR (İHA) - İzmir Büyükşehir Belediyesi, üreticiler için "Tarımsal Tahmin ve Erken Uyarı Sistemi"ni Menemen'de hayata geçirdi. Menemen'deki üreticilere yönelik olarak başlatılan uygulamada, çiftçinin cep telefonuna otomatik mesaj gönderilerek sulama ve ilaçlama uyarıları ile don ve fırtına gibi olumsuz koşullar için önceden haber veriliyor.

        Menemenli üreticiler için İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen "Tarımsal Tahmin ve Erken Uyarı Sistemi", Menemen Ziraat Odasında düzenlenen seminerle çiftçilere anlatıldı. Seminer sonrasında açıklamada bulundan Menemen Ziraat Odası Başkanı Arif Metin Karagöl, ilçede yaşayan çiftçilere tarım konusunda devamlı eğitim verdiklerini söyleyerek, "Yeniden yapılanmanın gerektiğini inanıyoruz. Bu yüzden odamız bütün çalışmalarını yeni tarım teknolojileri, teknikleri ve insan sağlığına faydalı, zarar vermeyen tarım teknikleri geliştirmek üzere sürekli eğitimler yapıyoruz. Tarım topraklarımızı korumak için çaba sarf ediyoruz. Bu konu ilgili eğitimler yapıyoruz" diye konuştu.

        2018 yılının Türkiye'de yerli tohum yıllı olmasını istediklerini de kaydeden Karagöl, "Yerli tohumların yaygınlaştırılması ve ekilmesini istiyoruz. Çünkü ülkemiz teknolojiyi yakaladı. Bu yabancı ülkelere ait büyük şirketlerin ürettiği pamuk, mısır, susam, ayçiçeği tohumları artık yurdumuzda üretiyoruz. Artık kendi tohumumuzu hem kendimiz kullanacağımızı, hem de yurtdışına satmaya başladığımızı insanlarımıza öğretmemiz lazım" dedi.

        (İHE-AG-Y)

        29.11.2017 13:29:39 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler