Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Başkan Vergili'den 'Atatürk heykeli' açıklaması

        (Fotoğraflı)

        Yasin Erdem

        KARABÜK (İHA) - Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, CHP Merkez İlçe Başkanı Mehmet Durum'un "8 aydır OSB'de kaide yapımı için duran Atatürk heykelinin kent meydanına konulacağı günü sabırsızlıkla bekliyoruz" şeklindeki açıklamasına yanıt vererek, "Bizim bu anıt için verdiğimiz önem ve hassasiyet onların basite indirgedikleri gibi değildir" dedi.

        Belediye Başkanı Rafet Vergili yaptığı açıklamada, "Aradan bir gün geçmeden Cumhuriyet Halk Partisi yöneticileri söylediklerimi doğruladı. Tekrar ediyorum heykel siyasetinden başka bir şey üretemez. Karabük'le ilgili hiçbir fikir geliştirmez, konuşmaz, yalnızca eleştirir. Ve biz demedik miydi derler.

        Öncelikle Atatürk heykelinin kaidesinden bahsedeyim. Bize verilmiş bir teknik detay statik hesaplama yok. Yalnızca kroki çizimi var kaide kullanılacak. Kaplaması dahil tüm detayların ve projelerin verilmesi şarttır. Üstündeki heykel fırtınadan, depremden etkilenmeyecek şekilde olmalı ve estetik için kullanılacak taşlar bile belirlenmelidir. 2 aydır kaidenin projesini yapmaya çalışıyoruz. Proje müellifiyle 3 kere görüşüldü ve bu günlerde de bitecek 10 güne kadarda yapım çalışması başlayacaktır. Kendisi kaide yapımı başlayınca ilgilenirse ne kadar zor ve maliyetli olduğunu görecektir. Merkez ilçe başkanı kaideyi blok taşla karıştırıyor sanırım. Bizim bu anıt için verdiğimiz önem ve hassasiyet onların basite indirgedikleri gibi değildir" ifadelerini kullandı.

        (YE-YE-Y)

        30.11.2017 17:37:05 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Karabük haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Karabük Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler