Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        AİÇÜ'de anma programı düzenlendi

        (Fotoğraflı)

        Ahmet Genç

        AĞRI (İHA) - Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi'nde doğumunun 1446. yıl dönümünde Hz. Peygamberi anma programı düzenlendi

        Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Kültür ve Kongre Merkezi Osmanlı Konferans Salonunda gerçekleşen programa Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut, Atatürk Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Ağırman Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Önder Şimşek, Ağrı İl Müftüsü İbrahim Gemici İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Turan, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mehmetşafi Erim, akademik personel ve öğrenciler katıldı.

        Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programın açılışında konuşan Rektör Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut, "Bizi yoktan var eden ve yaşatan rabbimize hamdüsenalar olsun. Âlemlere Rahmet olarak gönderilen peygamberimize salat-u selam olsun. Rabbimize ne kadar şükretsek azdır. Çünkü bizi Müslüman bir toplumda dünyaya getirdi. Müslüman bir anne ve babayı bize bağışladı. Allah Kur'an-ı Kerim'de şöyle diyor; 'siz annenizden, babanızdan, çocuklarınızdan, malınızdan, mülkünüzden daha fazla Allah'ı ve peygamberini sevmiyorsanız gerçekten iman etmiş olmazsınız" dedi.

        Doğumunun 1446. yıl dönümünde Hz. Peygamberi anma programında "Hz. Peygamber ve Gençlik" konulu konuşmasını yapan Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Ağırman, "Yüce Allah ilk insana Peygamberlik görevi vermiştir. Adem babamız, cennetten dünyaya gönderildiği zaman Arap yarımadasında Mekke şehrinde Kâbe'nin bulunduğu yere gelip ilk evi, ilk mabedi inşa etmiştir. Dünyada ilk insan ve ilk Peygamber Hz. Adem, ilk şehir Mekke, dünyada yapılan ilk bina Mekke'deki Kabe'dir. Allah, son Peygamberini de yine Mekke'ye göndermiştir" dedi.

        Prof. Dr. Ağırman, "Birinci büyüğümüz Allah, ikinci büyüğümüz Peygamberimiz, devletimiz, annemiz-babamız, öğretmenlerimiz, içinde yaşadığımız toplum ve son olarak ben-sen yani içimizdeki vicdan. Bir Peygamber ki gençlerle öyle ilgilendi, hepsi birer komutan, vali, memur oldu. Köleler vali oldu, anne oldu" dedi.

        Program son olarak ilahi dinletisinin ardından Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Önder Şimşek'in Prof. Dr. Mustafa Ağırman'a teşekkür plaketi taktim etmesiyle sona erdi.

        (AG-AT-Y)

        01.12.2017 11:01:15 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ağrı haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ağrı Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler