Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Şemdinli'de kadınlar meslek öğreniyor

        (Fotoğraflı)

        Ecevit Bay

        HAKKARİ (İHA) - Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde açılan kurslar sayesinde kadınlar meslek öğreniyor.

        Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının desteğiyle Şemdinli Kaymakamlığı tarafından açılan Aile Destek Merkezindeki kurslara genç kızlar ve kadınlar yoğun ilgi gösteriyor. Kursa katılan kadınlar ve genç kızlar; dikiş nakış, el sanatları, giyim, moda, elde kurdele nakış, aşçılık ve kuaförlük gibi meslekler dışında Kur'an-ı Kerim ve okuma-yazma öğreniyorlar.

        Genç kızlar çeyizlerini de hazırlıyor

        Aile Destek Merkezindeki kurslara katılan genç kızlar ise, hem meslek öğreniyor hem de çeyizlerini hazırlıyorlar. Dilvin Yalçın isimli genç kız, hafta içi her gün saat 12.00'de kursa geldiklerini belirterek, "Çeşitli dallarda eğitim görüyoruz ve çeyizlerimizi yaparak ailemize destekte bulunuyoruz. Hocalarımız burada bize güzel örnekler gösteriyorlar. Burada arkadaşlarımızla çok güzel vakit geçiriyoruz" dedi.

        Yalçın, her bir arkadaşımızın değişik bir çalışma yaptığını ifade ederek, "Evde boş durmaktansa buraya gelerek güzel işler öğreniyoruz. Evde boş olan vaktimizi burada değerlendiriyoruz. Burada bize bu kursları açan kaymakamımıza ve diğer yetkililere teşekkür ederiz" dedi.

        (MSA-Y)

        01.12.2017 14:56:47 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Hakkari haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Hakkari Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler