Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        'Bir meslek bin umut' ebru ve hat sanatı kursu açıldı

        (Fotoğraflı)

        Hasan Eryılmaz

        MALATYA (İHA) - Malatya'nın Akçadağ ilçesinde "Bir Meslek Bin Umut" Projesi kapsamında ebru ve hat sanatı kursu açıldı.

        Akçadağ Muhtarlar Derneği'nin girişimleri açılan ve 7 ay sürecek olan kursun açılışına Akçadağ Kaymakamı Serdar Demirhan, Akçadağ Belediye Başkan Yardımcısı Osman Aslantaş,Büyükşehir Belediyesi Muhtarlık İşleri Daire Başkanı Murat Nalçacı, CHP Akçadağ ilçe Başkanı Ali Aslan, Akçadağ Muhtarlar Dernek Başkanı Eyüp Gönültaş ile mahalle muhtarları katıldı. Akçadağ halk oyunları folklor ekibinin de bir gösteri yaptığı 12 kursiyerin katılımları ile 7 ay sürecek olan kursun açılışında konuşan Akçadağ Muhtar Dernek Başkanı Eyüp Gönültaş, "Dernek olarak kurulduğumuz günden buyana karınca karınca topluma hizmet etmeye toplumu kaynaştırmaya yönelik çalışmalar yapıyoruz. Daha önce e-projemiz olmuştu.Bu yıl ise bir meslek bin umut adalı bir proje hazırladık, projemizdeki amaç ilçemizin ev hanımlarını sosyal hayatta, toplumsal hayatta yer alması küçükte olsa ev ekonomilerine katkı sağlamaktır" dedi.

        "Kursun hayırlara vesile olmasını diliyorum"

        Projenin diğer ilçelere de örnek olacağını düşündüğünü kaydeden Büyükşehir Belediyesi Muhtarlık İşleri Daire Başkanı Murat Nalçacı ise, "Böyle bir projenin Akçadağ Muhtarlar Derneği tarafından hataya geçirilmesinden dolayı dernek başkanımıza teşekkür ediyor, kursun hayırlara vesile olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.

        "Toplum için faydalı olacağını düşünüyorum"

        Projenin toplum için faydalı olacağını belirten Akçadağ Kaymakamı Serdar Demirhan'da, "Kurs özellikle ebru ve hat sanatların öğretildiği bir kurs olacak,bu sanatların özelliği bizim geleneksel sanatlarımız,bizim geçmişimiz bunlar bize kim olduğumuzu hatırlatan sanatlar bu bağlamda kurs için ebru ve hat sanatların seçilmesini benim açımdan sevindirici bir gelişme olarak değerlendiriyorum. Ayrıca kadınlara yönelik yapılmış bir proje toplum için faydalı olacağını düşünüyorum" diye konuştu.

        (MT-SD-Y)

        01.12.2017 17:54:55 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Malatya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Malatya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler