Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Aydın'da dağ mantarı tezgahlara düştü

        (Fotoğraflı)

        Hüseyin Çetinkaya

        AYDIN (İHA)-Aydın'da köylüler tarafından toplanan dağ mantarları semt pazarlarındaki tezgahlarında yerini aldı.

        Aydın il merkezindeki semt pazarlarında tezgahlarda yerini alan dağ mantarın kilosu 8-10 TL arası satışının yapıldığını belirten pazar esnafı Oktay Yaşar, dağ mantarın son yağan yağmurların ardından köylüler tarafından Aydın'ın Bozdoğan ilçesinin ormanlık alanlarından toplanarak pazar tezgahlarına düştüğünü belirtti. Dağ mantarını her yıl toplayan tanıdık köylülerden aldıklarını söyleyen Yaşar, sonbaharda yağmurların ardından ortaya çıkan mevsimlik dağ mantarlarını bu yıl geciktiğini ve sadece 2-3 mantar türlerini iyi bilen kişilerce talep gördüğünü ifade etti.

        Dağ mantarların birçoğu zehirli

        Aydın Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Mahmut Nedim Barış, mevsimsel olarak ortaya çıkan çoğu dağ mantarların zehirli olduğunu öne sürerek vatandaşların sadece bilinen zararsız mantar türlerini tüketmelerini önerdi. Aydın'ın semt pazarlarına düşen dağ mantarlarının köylüler tarafından toplanarak sadece zararsız bir kaç türlerin tüketildiğini anımsatan Barış, yine de kazaen zehirli mantar türlerin de karışabileceğini belirterek, ruhsatlı üreticiler tarafından kontrollü yetiştirilen kültür mantarın tüketilmesini aksine mevsimsel dağ mantarlarına karşı vatandaşların daha dikkatli olması gerektiğini sözlerine ekledi.

        (HÇ-MB-Y)

        02.12.2017 12:10:43 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Aydın haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Aydın Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler