Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Minik eller engelliler için kek yaptı

        (Fotoğraflı - Görüntülü)

        İbrahim Aldemir

        BALIKESİR (İHA) - Balıkesir'in Bandırma ilçesinde kreş öğrencileri Dünya Engelliler Haftası nedeniyle engelli kardeşlerine vermek üzere kendi elleriyle kek yapıp pişirdi.

        Bandırma'da hizmet veren bir kreşin öğrencileri olan Asya Lina, Ahmet Efe, Eren ve Mina eğitim gördükleri kreşin bayan aşçısı Bedriye Genç'in yardımlarıyla engelliler için kek yaparak pişirdi. Kreşlerinde 'kelebek' adını verdikleri sınıflarında Dünya Engelliler Günü için farkındalık oluşturmak isteyen kreşli minikler önce kek yapmak için gerekli malzemeleri karıştırarak kek hamurunu hazırladılar. Hazırladıkları hamuru kendi elleriyle kek kalıplarına yerleştiren minikler daha sonra pişen kekleri Bandırma Sahili'nde hizmet veren Engelliler Derneği'ne ait işyerinde dağıttı.

        Kreşin Aşçısı Bedriye Genç, Dünya Engelliler Haftası etkinlikleri kapsamında gerçekleştirdikleri projeyle ilgili olarak, "Dünya Engelliler Haftası münasebetiyle okulumuz öğrencileri ile kek yaptık. Engelliler Derneğimizi ziyaret edeceğiz. Çocuklarımızla güzel vakit geçirip engelleri hep birlikte aşacağız" dedi.

        Bandırma Engelli ve Engelli Aileleri Derneği tarafından işletilen çadır cafe de kreşli minikleri karşılayan Dernek Başkanı Hüseyin Uçar, miniklere bu fikirlerinden dolayı teşekkür ederek, "3 Aralık Dünya Engelliler Günü. Bugün toplumun farkındalık sağlaması için önemli bir gün. Bugün de aramızda olan minik kardeşlerimizle mutlu olduk. Teşekkür ederiz" dedi.

        (İA-BD-

        03.12.2017 09:12:24 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Balıkesir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Balıkesir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler