Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Büyükşehir'den anlamlı program

        (Fotoğraflı)

        ERZURUM (İHA) - Erzurum Büyükşehir Belediyesi, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla bir program düzenledi.

        Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nde düzenlenen programa AK Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, Erzurum Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Hüseyin Koçan, ESKİ Genel Müdürü Remzi Ertek, AK Parti Aziziye İlçe Başkanı Ensar Coşkun, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Cemil İlbaş, İl Milli Eğitim Müdürü Ercan Yıldız, Erzurum Kent Konseyi Başkanı Hüseyin Tanfer ile diğer yetkililer ve vatandaşlar katıldı.

        Başkan Vekili Hüseyin Koçan, programda yaptığı konuşmada, "Erzurum Büyükşehir Belediyesi, ekonomik ve sosyal hayatın içerisinde yer alan tüm engelli vatandaşlarımızın her daim yanındadır" dedi.

        Koçan, "Engelli vatandaşlarımızın şehrimizdeki tüm hizmetlerden eşit bir biçimde yararlanmalarını sağlamak, insanlık borcumuzun yanı sıra, medeni toplum ve devlet olmanın da en önemli gereklerindendir. Günümüzde engelli kardeşlerimizin birçok problemi vardır. Yaşadıkları problemler sadece kendilerinin değil; ailelerinin, çevrenin, toplumun, kısacası tüm insanların ortak sorunudur. Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanımız Mehmet Sekmen'in hayata geçirdiği projelerle engelli kardeşlerimizin kentteki sorunlarını tek tek çözüme kavuşturduk. Erzurum Büyükşehir Belediyesi olarak engelli kardeşlerimizin önündeki asıl engelleri kaldırmak ve kardeşlerimizin sosyal hayata dâhil olabilmeleri için son 3.5 yılda önemli çalışmalara imza attık. 'Aramızda hiçbir engel yok' diyerek vatandaşlarımızı meslek edindirme ve el sanatları kurslarıyla buluşturduk. İletişim seminerleri ve sportif faaliyetlerin yanı sıra çalışma hayatında yer almak isteyen engelli vatandaşlarımızın kamu ve özel sektörde istihdamına yardımcı olduk" ifadelerini kullandı.

        "Unutmayalım ki her insan bir engelli adayıdır"

        Başkan Vekili Koçan, "Beyaz baston, işitme cihazı, akülü araç ve tekerlekli sandalye dağıtımı yaparak vatandaşlarımıza destek olmaya çalışıyoruz. Engelli Servis Aracımız, yavrularımızı okullarına, otistik engellilerimizi atlı terapiye, spor kurslarına ve hastanelere ücretsiz bir şekilde güvenle taşımaktadır" şeklinde konuştu.

        Koçan, sözlerini şöyle tamamladı: "Hanımlara yönelik 'Ahşap Yakma sanatı' ve 'Çeyiz Ürünleri Hazırlama Sanatı' kurslarıyla kadınların ekonomik özgürlüklerini elde etmelerine katkıda bulunuyoruz. Bildiğiniz gibi geçtiğimiz yıllarda Erzurum'da hizmete açtığımız Akülü Araç Bakım ve Onarım Servisi, ülkemizin ender şehirlerinde bulunmaktadır. Görüldüğü gibi sosyal, ekonomik ve kültürel içerikli proje ve faaliyetlerimizde sizlerin problemlerine çözüm üretmeye çalışıyoruz. Şu unutmamalıdır ki engellilerin normal bir hayat sürmeleri ancak toplumsal duyarlılığın oluşturulmasıyla mümkündür. Bu anlamda, belediyemizin yanında halkımıza da çok büyük bir sorumluluk düşmektedir. Engelli vatandaşlarımıza acıma duygusuyla yaklaşmak yerine sosyal hayata entegre olmaları için onların ellerinden tutmalıyız. Unutmayalım ki her insan birer engelli adayıdır."

        Konuşmaların ardından Türk Halk Müziği (THM) Sanatçısı Mehmet Çalmaşur'un yönetimindeki Erzurum Büyükşehir Belediyesi'nin THM Korosu vatandaşlara konser verdi. Tiyatro gösterisi sonrası el sanatları sergisinin açılışı yapıldı.

        (ERZ-Y)

        04.12.2017 09:59:42 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Erzurum haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Erzurum Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler