Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kıbrıslı tiyatro oyuncularından Bilecik gezisi

        (Fotoğraflı)

        Cem Kaan Toka

        BİLECİK (İHA) - Bilecik Belediyesi tarafından bu yıl 12'ncisi gerçekleştirilen Uluslararası Bilecik Tiyatro Festivali kapsamında sahne alan ''Nor Betmez'' oyununda sahne alan ekip ve Beyarmudu Belediye Başkanı İlker Edip, Bilecik ve ilçelerini gezdi.

        Beyarmudu Belediye Başkanı İlker Edip ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Beyarmudu Belediyesi Güney Mesarya Halk Tiyatrosu ekibi Bilecik ve ilçelerindeki tarihi yerleri gezerek bilgi aldı. Bilecik'teki temasları kapsamında Şeyh Edebali Türbesini ziyaret ederek dua eden heyet, daha sonra Bilecik Belediyesi tarafından şehre kazandırılan Osmanlı Padişahları Tarih Şeridini gezerek, yetkililerden bilgi aldı.

        Osmanlı Padişahları Tarih Şeridi Alan Sorumlusu Engin Beyce ve Bilecik Belediyesi Görevlisi Muhlis Aydemir, konuklarını ağırlayarak şehrin tarihi ve kültürel değerleri hakkında bilgi verdi. Ziyaretleri kapsamında Osmanlı Padişahları Tarih Şeridi Gösteri Salonunda Bilecik fethi belgeselini izleyen grup üyeleri, programları kapsamında Söğüt ilçesindeki tarihi mekanları da gezdi.

        Bilecik Belediyesi Yaşayan Şehir Müzesi gezisi

        Bilecik gezisi kapsamında Bilecik Belediyesi Yaşayan Şehir Müzesini de gezen heyet, müze görevlilerinden müze hakkında bilgi aldı. Yaşayan Şehir Müzesine olan hayranlıklarını ifade eden heyet, müzede Kayı parası bastı ve hatıra fotoğrafları çekti.

        Bilecik'teki gezilerinden duydukları memnuniyeti ifade eden Beyarmudu Belediye Başkanı İlker Edip, şehirdeki güzel çalışmaları dolayısıyla Belediye Başkanı Selim Yağcı ve müze çalışanlarına teşekkür etti.

        (DA-Y)

        04.12.2017 15:34:05 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bilecik haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bilecik Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler