Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kartepe'de engelliler gönüllerince eğlendi

        (Fotoğraflı)

        Cihan Atik

        KOCAELİ (İHA) - Kartepe Belediyesi tarafından düzenlenen 3 Aralık Dünya Engelliler Günü etkinliğinde engeliler gönüllerince eğlendiler.

        KArtepe Belediyesi tarafından 3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle Kartepe Engelsiz Yaşam Derneği ve ilçe genelinde rehabilitasyon merkezlerinde eğitim gören 200 engelli çocuk ve aileleri için Ataevler Kültür Merkezi'nde etkinlik düzenlendi. Programa katılan Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, engelli çocuklar tarafından büyük bir coşkuyla karşılandı. Bütün engellilerle yakından ilgilenen Başkan Üzülmez, öğrencilerin hepsine hediyeler vererek onlarla birlikte eğlendi.

        Etkinlikte konuşan Kartepe Engelsiz Yaşam ve Dayanışma Derneği Başkanı Yavuz Acar, "Engelli vatandaşlarımızın sıkıntılarını anlayıp, olabilecek engelleri aşmak için belediyemizle beraber çalışmalarımıza devam edeceğiz. Engellilerimizin spor yapmaları çok önemlidir. Bu bağlamda Kartepe Belediyesi tarafından bizlere bu imkanlar verilmektedir. Ben buradan Sayın Belediye Başkanımız Hüseyin Üzülmez'e bizleri yılda bir gün değil her zaman hatırladığı için teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

        Daha sonra konuşan Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, engellilerin mutluluklarını ve sıkıntılarını paylaşmaya, çözüm üretmeye gayret ettiğini ifade ederek, "Misafir etmekten büyük mutluluk duyduğum bütün engelli kardeşlerimi ve ailelerini 3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebeti ile tertip ettiğimiz programımıza hoş geldiniz diyorum. Göreve geldiğim günden bu yana, iyi gün de kötü günde engelli vatandaşlarımızın ihtiyaçları doğrultusunda, kanunların verdiği yetkiyle, kamusal görevimle ve aynı zamanda insani olarak da yanınızda olmaya, mutlulukları ve sıkıntıları paylaşmaya, çözüm üretmeye gayret sarf ediyorum" şeklinde konuştu.

        "İhtiyaç sahibi vatandaşlarımıza ulaşabilmemiz adına muhtarlarımızdan, meclis üyelerimizden ve sizlerden destek beklemekteyim" diyen Başkan Üzülmez, "Çünkü Sayın Cumhurbaşkanımızın bize vermiş olduğu güç ve emirle engelli olsun, yaşlı olsun, hasta olsun bütün vatandaşlarımıza devletimizin gücünü, sıcaklığını, baba ve anne şefkatini göstermek zorundayız. Sizlere bu hizmetleri yapmanın dinimizce de bir ibadet olduğunu, hem de yapmış olduğumuz görevler doğrultusunda bir şart olduğunu ifade etmek istiyorum. Kartepe Belediyemiz kurumlarımızla her türlü dayanışma içerisinde hizmetlerini geliştirerek yapmaya devam edecektir" ifadelerini kullandı.

        Etkinlik, Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez'in özel çocuklar ile birlikte pasta kesimi ile sonlandı.

        (MK-GY-Y)

        06.12.2017 10:41:49 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kocaeli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kocaeli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler