Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        1001 Çiçek Kadın Korosu, Türkiye'ye türkülerini söyledi

        - Avcılarlı kadınlar seslerini Ankara'dan Türkiye'ye duyurdu

        (Fotoğraflı)

        İSTANBUL (İHA) - Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli'nin girişimiyle oluşturulan '1001 Çiçek Kadın Korosu', Ankara'da seçme ve seçilme haklarını elde etmesinin 83'üncü yıl dönümünde kadının sesini Türkiye'ye duyurdu.

        Avcılar'da 10 mahallede 100'er kadının yanı sıra Marmara Bölgesi ve İstanbul'un tek kadın Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli'nin oluşturduğu '1001 Çiçek Kadın Korosu', Ankara'da seçme ve seçilme haklarını elde etmesinin 83'üncü yıl dönümünde kadının sesini Türkiye'ye duyurdu. 'Eşitlik ve Adalet' türkülerini Ankara Arena Spor Salonu'nda düzenlenen CHP toplantısı ile yüksek sesle söyleyerek Türkiye'ye duyuran 1001 Çiçek Kadın Korosu, ay-yıldız oturma düzeni şeklinde tasarlanmış sahnede dikkat çekti.

        Avcılar'ın evrensel sesi, sazı, sözü olan 1001 Çiçek Kadın Korosu, eşitlik, toplumsal cinsiyet eşitliği ve adalet için türküler seslendirdi. Kadının hapsedildiği evden çıkıp sosyal hayatta aktif rol almasını sağlayan 1001 Çiçek Kadın Korosu projesinin mimarı Handan Toprak Benli, "Kadınlar Türkü Söyler Projesi ile kadına şiddete, türkülerle dur dedik. Şimdi de eşitlik ve adalet için bin kadınımızla Ankara'da oldu. Avcılar'daki kadınlar, Türk kadınının sesi olmaya devam edecek" dedi.

        (HB-SÜ-Y)

        06.12.2017 13:30:37 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler