Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Yüksekova'da 'Eğitim ve Rehberlik' programı

        (Fotoğraflı)

        Ömer Oğuz

        HAKKARİ (İHA) - Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde, öğretmenlere yönelik 'eğitim ve rehberlik' programı düzenlendi.

        Selahattin Eyyubi Kültür Merkezinde düzenlenen programa Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürü Nazif Yılmaz, Din Öğretimi Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Mehmet Nezir Gül, Eğitim Bilimleri ve Sosyal Araştırmalar Derneği (EBSAD) Başkanı Şaban Karaköse, Yüksekova Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mahmut Kaşıkçı, İl Milli Eğitim Müdürü Veysel Durgun, İlçe Milli Eğitim Müdürü Servet Canlı ile din kültürü, Arapça, rehber ve meslek öğretmenleri katıldı. Programda konuşan Din Öğretimi Genel Müdürü Nazif Yılmaz, "Türkiye'de din eğitimi" konusunda katılımcıları bilgilendirdi. Yılmaz, "Biz şu anda Türkiye'de genç bir nüfusu elimizde işleme imkanına sahibiz. Bizden önce öğretmenlerimiz bizi yetiştirdiler. Bir nöbet görevini yerine getirdiler, tohumları çiftçiler gibi saçtılar ve ürün yetişti meyve verdi ve siz o meyvelersiniz. Bizim temel görevimiz öğrencilerimize benimsetilmesi gereken milli, manevi, kültürel, ahlaki ve insani değerleri benimsemeleri için çalışmalar yürütmek ve bu değerlerin farkındalığının öğretmenlerimizde oluşmasını sağlamaktır. Üçüncü husus, bahsettiğimiz bu değerlerin müfredatta yer almasını sağlamak, din kültürü ve ahlak bilgisi dersi ile ilgili kitap ve programlar hazırlamaktır. 1961 yılında kurulan bir bakanlık olarak Türkiye'de 18 milyona yakın öğrencimizin din eğitimini koordine ediyoruz" dedi.

        Yüksekova Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mahmut Kaşıkçı da, eğitim için her türlü desteği vermeye hazır olduklarını dile getirerek, şunları kaydetti:

        "Önümüzdeki dönem imam hatip liselerindeki sayıyı daha da arttıracağız. Kız, erkek imam hatip lisesi olarak diğer inşaatımızda bittiği zaman bu sayı artacak, artık kızlarımız ve erkekler ayrı fiziki mekanlarda olacak. 3 tane ilkokul, ortaokul ve imam hatip okulu planlıyoruz. İlçemize yeni müftümüz atandı, onunla birlikte bütün rehberlik hocalarımız, din kültürü ve ahlak bilgisi hocalarımız, mahalle ve köylerdeki imam arkadaşlar olsun idarecilerle birlikte gayret içinde olmaları gerekir. İmam hatip ortaokulu öğrencilerinin sayısının artması gerekiyor. İmam hatip ortaokuluna giden öğrenci, imam hatip lisesine gidecek diye bir düşünce yok. İmam hatip ortaokulunda başarılı olsun en iyi fen lisesi, en iyi Anadolu lisesine gitsin. Temeli sağlam olsun. Bizim olduğumuz yerde eğitimde eksiklik olmaz. Yeter ki sizler gayretli olun. Biz her türlü desteği vermeye hazırız."

        (MSA-Y)

        06.12.2017 13:46:44 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Hakkari haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Hakkari Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler