Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Tekkeköy'de 87 branşta 147 kurs

        (Fotoğraflı)

        SAMSUN (İHA) - Samsun'un Tekkeköy ilçesinde açılan 87 farklı branşta 147 kurs faaliyeti aralıksız devam ediyor.

        Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, belediyeye ait Eğitim Kültür Merkezlerinde ve ilçenin farklı mahallelerinde belediye koordinasyonunda yürütülen kursları ziyaret ederek faaliyetler hakkında bilgiler aldı. Her yıl olduğu gibi 2017-2018 eğitim-öğretim yılında da yüzlerce kursun açıldığına dikkat çeken Togar, "Belediyemize ait Eğitim Kültür Merkezlerimizde ve ilçemizin farklı mahallelerinde belediyemiz koordinasyonunda yürütülen kursları ziyaret ederek faaliyetler hakkında bilgiler aldık. Belediyemiz ile İlçe Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğümüz işbirliğinde yediden yetmişe, kadın erkek tüm vatandaşlarımızın katılımıyla bu yıl 87 farklı branşta 147 kurs faaliyeti yürütmekteyiz. Kurslarımıza katılımı gördüğümüzde öğrenmenin yaşının olmadığını bir kez daha görüyoruz. Bu kurslarımızdaki kursiyerlerimiz eğitim, yeni bir çevre oluşturma, meslek edinme, sosyalleşme, kaynaşma, ev ortamından uzaklaşma ve el becerileri öğrenmenin yanında aile bütçelerine de üretmiş olduğu el emeği göz nuru ürünler ile destek sağlamaktadırlar. Bizler ilçemizin sadece merkezinde değil en ücra köşesinde bile kursların açılması için elimizde geleni yapmaya çalışıyoruz. Belediyemize ait hizmet binaları, kurs merkezleri, bilgi evleri, köy konaklarının yanında hanımların her türlü aktiviteleri için hanımlar konakları inşa ederek kursiyerlerimizin hizmetine sunduk. Yine birçok alanda farklı kursların açılabilmesi için yer tahsisi, alanın sağlanması, içerisinin düzenlenmesi, elektrik, su, ısınma gibi temel ihtiyaçlarını gidererek üzerimize düşen görevleri yerine getirdik" dedi.

        Düzenlenen kursların farklı alanlarda, farklı yönlerde kursiyerlere faydalar sağladığına değinen Başkan Togar, "İlçemizin nerdeyse her mahallesinde yürüttüğümüz kurslar kişisel beceri ve yeni şeylerin öğrenilmesinin yanında ev ekonomisine de büyük katkılar sağlıyor. Kurslarımızdaki kursiyerlerimizin birçoğu kendi yaptıkları ürünleri maddi kazanca çeviriyor. Bizlerde bu kurslarımızda yapılan ürünlerin pazarlanması konusunda gerekli yardımı yapmaya hazırız. Özellikle el emeği göz nuru ürünlerin satışının yapılacağı bir merkezi en kısa sürede hizmete sokmayı planlıyoruz. Kurs hocalarımızda bulunduğu bölgede bizlerin gözü kulağı gönüllü elçileri olarak görevlerini en iyi şekilde icra ediyorlar. Onlara da özverili çalışmaları için teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

        (SAM-SLH-Y)

        06.12.2017 16:52:43 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Samsun haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Samsun Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler