Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Geleceğin yazar ve şairleri eğitime başladı

        (Fotoğraflı)

        Faruk Çidem

        BOLU (İHA) - Bolu'da, geleceğin yazar ve şairlerinin yetiştirilmesi amacıyla başlatılan 'Köroğlu Yazarlık Okulu' projesi 250 öğrencinin katılımıyla başladı.

        Bolu'da geleceğin yazar ve şairlerinin yetiştirilmesi amacıyla geçtiğimiz yıl başlatılan Köroğlu Yazarlık Okulu projesinin ikincisi, Bolu Valiliği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Bolu Belediyesi ve Abant İzzet Baysal Üniversitesi iş birliğinde başladı. Proje kapsamında 125'i lise, 125'i üniversite olmak üzere toplam 250 öğrenci bir eğitim yılı boyunca şiir, portre, görsel sanatlar, hikaye yazarlığı ve deneme kategorilerinde önemli yazar ve akademisyenlerden ders alacak.

        Geleceğin yazar ve şairlerinin ortaya çıkartılması hedeflenen projenin açılışı için AİBÜ Kültür Merkezi Mavi Salon'da düzenlenen programa Bolu Valisi Aydın Baruş, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, AİBÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz ile Türkiye Yazarlar Birliği Kurucu Başkanı D. Mehmet Doğan ile yazarlar, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

        "Cesaretli gençlerin yetişeceğine inanıyorum"

        Bolu Valisi Aydın Baruş, programa katılan öğrencilere büyük bir cesaret örneği gösterdiklerini ifade ederek, "Geçen yıl başlattığımız Köroğlu Yazarlık Okulu projesi kapsamında katılımcı gençlerimiz çok önemli kazanımlar elde ettiler. Gelecek hayatlarında kendilerine yol gösterecek deneyimler elde ettiler. Ben bu proje sayesinde hem Bolu'nun hem de Türkiye'nin fikir hayatı için ileride çok önemli işlere imza atacak ve bizim medeniyetimizin değerlerini diğer insanlara, toplumumuza ve dünyaya cesaretle haykıracak çok muhterem gençlerin yetişeceğine inanıyorum" diye konuştu

        "Özel insanlar olabilirsiniz"

        Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz ise, eğitim alan öğrencilere hitaben yaptığı konuşmada, kendilerini geliştirerek önemli insanlar olabileceklerini söyleyerek, "Kültürel anlamda dünyada yaptığımız çalışmalarda bizim biraz daha geri de olduğumuzu görüyoruz. Okuma alışkanlığımızın çok yüksek olmadığını bilesiniz. Bunu da eleştirmek durumundayız. Bunu yapacak olan da işte bu kurumlar ve sizlersiniz. Bu konularda sıradan insanlar olarak mevcut hayatı devam ettirebilirsiniz ve ya bu yetişme imkanlarını değerlendirerek hem ülkemize hem dünya insanlığına örnek olacak, yazıda, resimde, müzikte özel insanlar olabilirsiniz" dedi.

        (FC-İÇ)

        06.12.2017 17:41:07 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bolu haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bolu Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler