Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Suriyeli çocuklara uyum seti dağıtıldı

        (Fotoğraflı)

        Resul Özdil

        OSMANİYE (İHA) - Göç İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından göçmen çocuklar için hazırlanan Uyum Eğitim Seti, Osmaniye'de Suriyeli çocuklara dağıtıldı.

        Osmaniye Valisi Ömer Faruk Coşkun, Osmaniye Konaklama Tesisindeki dağıtım töreni öncesinde şehir merkezindeki Suriyeli Kayıt Güncelleme Merkezi'ni ziyaret etti.

        Merkezde yapılan çalışmalar hakkında Vali Coşkun'a bilgi veren İl Göç İdaresi Müdürü Mustafa Cengiz Bilen, şu an itibariyle "Türkiye'de Geçici Koruma Kapsamında Bulunan Suriyelilerin Kayıtlarının Güncellenmesi Projesi" kapsamında güncelleme işlemlerinin parmak izi üzerinden yapılacağını, proje tamamlandığından il genelinde 47 bin 299 Suriyeli misafirin kimlik bilgilerinin güncellenmiş olacağını söyledi.

        Biri şehir merkezi diğeri Osmaniye Konaklama Tesisinde olmak üzere iki ayrı merkezde güncellemenin yapıldığını ifade eden Bilen, "Randevu sistemi ile çalışılacak olan bu projede yabancılar kendilerine verilen tarih ve saatte güncelleme merkezlerimize gelerek tüm işlemleri tamamlandıktan sonra düzenlenmiş olan kimliklerini alabilecekler" dedi.

        Ziyareti sırasında, işlemlerini yaptırmak üzere bekleyen Suriyelilerle sohbet eden Vali Coşkun, programının devamında Osmaniye Konaklama Tesisine giderek, tesisin ilkokulunda düzenlenen uyum setlerinin dağıtım törenine katıldı.

        Dağıtım öncesi, uyum seti hakkında bilgi veren İl Göç İdaresi Müdürü Mustafa Cengiz Bilen, eğitim setlerinin, göçmen çocuklar ile Türkiye'de yaşayan çocuklar arasında iletişimi kolaylaştırmak, göç konusunda farkındalık oluşturmak ve göçmen çocukların psiko-sosyal gelişimine katkı sağlamak üzere 6-11 yaş arasındaki göçmen çocukların kullanımı için hazırlandığını söyledi.

        Vali Coşkun, çocuklara içerisinde Türkçe, İngilizce ve Arapça dillerinde hazırlanan hikaye kitapları, resim defterleri, boyama kalemleri ve kalem kutusu bulunan eğitim setlerini dağıttı.

        Dağıtılan setlerin, öğrencilerin uyum süreçlerine ve eğitim hayatlarındaki başarılarına katkı sağlamasını temenni eden Vali Coşkun daha sonra öğretmenlerle bir araya geldi.

        (RSL-Y)

        07.12.2017 10:58:16 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Osmaniye haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Osmaniye Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler