Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kuşadası Belediyesi'ne kardeş şehir projesi kapsamında ziyaret

        (Fotoğraflı)

        Zafer Hacısalihoğlu

        AYDIN (İHA) - Fransa'nın Fontenay-sous-Bois Belediyesi Kültür İşlerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Michel Tabanou, Uluslararası İlişkiler Direktörü Jean François ve Sorbonne Üniversitesi Doktorlar Derneği Başkanı Nilgün Erkardeş, "Kardeş Şehir Projesi" kapsamında Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı'yı makamında ziyaret etti.

        İki şehir arasında ortak projeler geliştirilmesi, kültürel ve sosyal ilişkiler sağlanması amacıyla ilçeye gelen ziyaretçilere Kuşadası Belediye Başkan Yardımcısı Ayşe Şerifoğlu ve Kuşadası Belediye Meclis Üyesi Nurettin Öztürk eşlik etti. Ziyarette, eğitim alanında karşılıklı değişim programlarının hayata geçirilmesi ve ortak projeler geliştirilmesi ile ilgili görüş alışverişinde bulunuldu.

        Kuşadası Belediyesi'nin kardeş şehirlerle yürüttüğü çalışmalar hakkında ziyaretçilere bilgi veren Başkan Kayalı, Kuşadası'nın 12 kardeş şehri bulunduğunu ve bu şehirlerle ilişkilerin geliştirilmesi için çalışmaların devam ettiğini belirtti. 2015 yılında Kuşadası'nda 12 kardeş şehir temsilcisinin katılımı ile bir çalıştay düzenlediklerini ifade eden Başkan Kayalı, "Çalıştay sonucunda yapacağımız projeler konusunda bir sonuç elde ettik. ABD'deki kardeş şehrimiz Monterey ve Almanya'daki kardeş şehrimiz Marl ile belirlenen projeler dahilinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz" dedi. Başkan Kayalı, Fontenay- sous-Bois Belediyesi ile Sorbonne Üniversitesi Doktorlar Derneği yöneticilerinin ziyaretlerinden dolayı mutluluk duyduğunu belirterek karşılıklı ilişkilerin geliştirilmesi konusunda çalışacaklarını söyledi.

        (ZH-MB-Y)

        07.12.2017 14:58:17 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Aydın haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Aydın Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler