Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Ahlat'tan Amerika'ya tepki

        (Fotoğraflı)

        Serdar Adıyaman

        BİTLİS (İHA) - Bitlis'in Ahlat ilçesinde bir araya gelen çok sayıda vatandaş, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanımladığı açıklamasına tepki gösterdi.

        Kendilerini 'Gönüllü Şuurlu Gençler' olarak niteleyen bir grup genç, ilçenin Yukarı Çarşı Meydanı'nda bir araya gelerek, ABD Başkanı Donald Trump'ın yaptığı açıklamaya tepki gösterdi. Gençlere, AK Parti İlçe Başkanı Oğuz Atılgan, Ahlat Memur-Sen, İHH, bazı STK'lar ve vatandaşlar da destek verdi.

        Sık sık tekbir getiren kalabalık adına basın açıklamasını okuyan İnönü Üniversitesi Siyaset Bilimi öğrencisi Burak Ataş, Trump'ın hamlesiyle Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıyan ilk ülke olmasını lanetlediklerini vurgulayarak, "Kudüs ve Filistin davası sadece Filistinlilerin veya Arapların değil bütün Müslümanların davasıdır. ABD Başkanı Trump'ın hamlesiyle Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıyan ilk ülke olmasını lanetliyoruz. Kudüs Müslümanların ilk kıblesi ve ümmetin emanetidir. Ey İsrail ve zalim Yahudiler şunu bilin ki bırakın Kudüs'ü başkent yapmayı Tel Aviv'i bile sizlere yar etmeyeceğiz. Kudüs bütün Müslümanların kırmızı çizgisidir" dedi.

        Basın açıklamasından sonra yapılan duanın ardından kalabalık sloganlar eşliğinde dağıldı.

        (SAD-MSA-Y)

        07.12.2017 15:21:58 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bitlis haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bitlis Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler