Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Mevlevilik kültürü "Sessizliğin Dili" Sergisi'nde

        - Şeb-i Arus Haftası'nda Hz. Mevlana Pendik'te anıldı

        (Fotoğraflı)

        Harun Basat - Mustafa Biçer

        İSTANBUL (İHA) - Pendik Belediyesi Şeb-i Arus Haftası'nda "Sessizliğin Dili" Sergisiyle Hz. Mevlana'yı andı. Sergide Hz. Mevlana ve Mevlevilik kültürüne ait çok sayıda koleksiyon eser ve araştırma yer alıyor.

        Pendik Belediyesi, Şeb-i Arus Haftası'nda Hz. Mevlana'yı düzenlenen sergiyle andı. Mehmet Akif Ersoy Sanat Merkezi'nde düzenlenen sergi, Hz. Mevlana Celalledin-i Rumi ve Mevlevilik kültürüne ait dervişlerin günlük hayatlarında önemsedikleri sembollerin manalarını yakalama fırsatı sunuyor. Küratörlüğünü Erkan Doğanay'ın yaptığı sergide, 'Sufi Işığı'nı çalışmalarıyla aralayan Erol Akyavaş, Süheyl Ünver, Ülker Erke, Ali Toy, Fatih Özkafa, Nusret Çolpan, Şahin Paksoy, Muhsin Kaleli ve Onur Şimşek gibi çağdaş sanatçılar ve Remzi Gür, Mahmut Köylü, Mehmet Çebi, Şahin Paksoy gibi çok önemli koleksiyonerlerden derlenmiş bir seçki yer alıyor. Sema gösterisi ile başlayan programda ilahiler seslendirildi. Daha sonra kurdele kesimi ile sergi açılışı gerçekleştirildi. "Sessizliğin Dili" adlı sergi, 21 Aralık Perşembe gününe kadar açık kalacak. Sergi açılışına Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin ve çok sayıda vatandaş katıldı.

        "Gerçek aşkımız rabbimize olan sevgimiz"

        Hz. Mevlana ve Mevlevilik kültürüne ait çok sayıda koleksiyonun yer aldığı sergi açılışında konuşan Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin, "Türk kültür hayatı içerisinde çok önemli bir yeri olan tasavvufla ilgili bir serginin açılışını yapıyoruz. Hz. Pir'in vefatını Şeb-i Arus olarak kutluyoruz. Düğün gecesi de denebilir, aşık maşukuna kavuşunca düğün gecesi olur. Gerçek anlamda aşkımız bizi yaratan Rabbimize olan sevgimiz ve muhabbetimiz" ifadelerini kullandı.

        (HB-HB-BA-Y)

        07.12.2017 16:41:06 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler