Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Altıeylül'den sanata katkı

        (Fotoğraflı)

        Taşkın Sarıca

        BALIKESİR (İHA) - Altıeylül Belediyesi tarafından hayata geçirilen Türk Müziği Eğitim ve Sanat Merkezi hizmete açıldı.

        Altıeylül Belediyesi tarafından projelendirilip hayata geçirilen Türk Müziği Eğitim ve Sanat Merkezi, Bahçelievler Mahallesi Teknik Lise Caddesi'nde açıldı. Açılışta konuşan Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı, milleti millet yapan unsurların başında kültür ve folklorun geldiğinin altını çizerek, "Kültür ve folklor kavramları işin içine girdiğinde müziği de konu almış oluyoruz. Müzik bir halkın yaşama dair sahip olduğu, yaşadığı tüm değerleri ve olayları içinde barındırdığı ve nesilden nesile taşıdığı bir köprüdür. Müzik dildir, kederleri elemleri anlatır. Müzik ruhtur, dinamiktir. Toplumlar müzikleri ile birbirlerini tamamlarlar, anlarlar. Bu bağlamda müzik alanında yapılacak her işin paydasında insan vardır. Sanatın ve sanatçının her daim yanında olmak bizim önemli görevlerimiz arasındadır. Merkezimiz Balıkesir Musiki Derneği ile imzalamış olduğumuz protokol kapsamında Balıkesir Türk Müziği Topluluğu kurucusu Bestekar Sıtkı Sahil'in yönetiminde konusunda uzman eğitimciler marifetiyle, ses, musiki, keman, ud, klarnet, ney, bağlama, ritm sazlar gibi alanlarda hizmet verecektir. Ayrıca tam bir profesyonel ekip olan Altıeylül Türk Müziği Topluluğu bünyemizde görev yapacaktır. Bu topluluğun en büyük özelliği her türlü müziği yapabilecek kapasitede ve donanımda olmasıdır" şeklinde konuştu.

        Projenin mimarı olan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu ise Türk müziği ve sanatına hizmet etmenin önemine vurgu yaparak, sanat konusunda gençlerin eğitilmesinin gerekliliğine değindi.

        Kafaoğlu yaptığı konuşmada, "Sanat ve müzik eksik kalırsa bir milletin hayat damarlarından biri eksik kalmış olur. Sanat ve müzik konusunda gençlerimizi eğitmemiz lazım. Bizlerden daha donanımlı olmaları lazım. İlimde, bilimde, fende, teknolojide sporda yetiştirdiğimiz gibi, Türk Müziği ve sanatımız konusunda da gençlerin donanımlı gelişmesi için yerel yönetimlerin üzerilerine düşenleri yapması lazım. Altıeylül Belediye Başkanı iken bu çalışmayı başlatmıştık, nihayete ermesiyle açılışında bulunmaktan mutluyum. Özellikle Sıtkı Sahil hocamın hakkını ve emeğini teslim etmek lazım. Hep bizi teşvik etmiştir. Gayretleri ve alakasıyla bu kurumun yürütülmesi ile ilgili olarak 'gözünüz arkada olmasın, biz bu işi yürütürüz' demişti. Biz de Altıeylül ilçesine Bahçelievler Mahallesine Türk Müziği ve Sanat Merkezi'nin yakıştığını düşünüyoruz. Öğrendiğime göre şimdiden 103 öğrencimiz olmuş, ne kadar güzel. Bu gençlerin başka kötü alışkanlıklar edinme potansiyeli varken, burada Türk müziği ve müzik aletlerini çalmayı öğrenecekler. Kabiliyetlerini ve becerilerini keşfetmiş olacaklar. Bu merkezin Bahçelievler'e, Altıeylül'e ve Balıkesir'e hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

        Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı ise, "Biz büyük bir milletiz, büyük bir devletiz. Büyüklüğümüzün göstergelerinden bir tanesi de türkülerimiz, deyişlerimiz, şiirlerimiz. Bunlar olmadan büyük millet büyük devlet olunmuyor. Bu konu önemsendiği için emeği geçen herkese, Altıeylül Belediyesi'nin başkanı başta olmak üzere, tüm çalışanlara, bunu düşünenlere, teşekkür ediyorum, tebrik ediyorum. Biz kültürümüz ve gelenek göreneklerimizle büyük hedefe doğru hep birlikte yürüyeceğiz. Bu millet daha birkaç yüzyıl önce dünyaya yön verirken, inşallah çok kısa bir süre sonra da yine aynı konumda olup dünya mazlumlarına, dünya milletlerine adalet götürecek. Başta da ifade ettiğim gibi, türküsüyle, deyişleriyle, gelenekleriyle büyük millet, devlet olunuyor. Dolayısıyla bunu düşündükleri için de başta tabii Zekai Başkanımız başlatmış, emeği geçenleri tekrar tebrik ediyorum. İnşallah bunun sayısı artar, burada çok sayıda insanımızı görmek isteriz. Bize de arada gelip dinlemek düşer, katılıp dinlemek isteriz. Hayırlı uğurlu olsun" şeklinde konuştu.

        Protokol konuşmalarının ardından kurdele kesimi yapılarak Sanat Merkezi hizmete açıldı. 6 eğitim sınıfı bulunan merkezi gezen misafirlere Balıkesir Türk Müziği Topluluğu kısa bir müzik dinletisi sundu.

        (TS-SO-Y)

        08.12.2017 10:54:47 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Balıkesir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Balıkesir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler