Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Samsat ilçesinde Kudüs protestosu

        (Fotoğraflı)

        Fahrettin Çelik

        ADIYAMAN (İHA) - Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Samsat Şubesi ve bazı sivil toplum kuruluşları ile birlikte Kudüs kararı protesto edildi.

        Cuma Namazı sonrası ABD'nin Kudüs kararıyla ilgili Hocaömer Cami önünde yapılan basın açıklamasında TÜGVA Samsat İlçe Temsilcisi Şenol Kuştepe, her geçen gün İslam coğrafyasının sömürü düzeninin kıskacında kan gölüne çevrilmek istendiğini belirterek ölenlerin hep savunmasız ve masum Müslümanlar olduğunu bu nedenle Müslümanların birlik olması gerektiğini ifade etti.

        İlçe Temsilcisi Kuştepe, "Bir yandan görül coğrafyamıza ölümler yağdırılırken, diğer yandan kutsallarımız çiğnenip topraklarımıza el uzatılmaktadır. Hadsizliğin, saldırganlığın ve hukuksuzluğun geldiği son nokta olarak siyonizmin bu devirdeki kullanışlı piyonu Trump aracılığıyla ilk kıblemiz Kudüs'ümüzü işgalci İsraillilerin emelleri doğrultusunda başkent ilan etme cüretinde bulunmuşlardır. Filistin'de, Suriye'de, Mora'da, Cezair'de, Doğu Türkistan'da, Etiyopya'da, Bosna'da, Arakan'da yaşanan kıyımlar gözümüzün önüne gelirken terör ve İslam dininin aynı cümlede zikredilmesinin vahşi ve saldırgan bir medeniyetin kullandığı bir algı aracı olduğunu çok iyi biliyoruz. Bunlar küresel sömürge düzeni kurmak istemektedirler. Filistin dar bir coğrafyada bulunan bir takım insanların meselesi değil, tüm İslam aleminin namusudur. Celladından diz çöküp af dileme gafletinden kurtulmalıyız. Kudüs bizimdir ve ırk, meşrep ve mezhep taassubiyetini bir kenara bırakarak birlik olma zamanıdır" dedi.

        Gerçekleştirilen basın açıklaması sonrası Samsat Müftüsü Mehmet Seri Doğru'nun yaptığı duaların ardından basın açıklamasına katılan katılımcılar dağıldı.

        Basın açıklamasına, Samsat Belediye Başkanı Yusuf Fırat, AK Parti İlçe Başkanı Hasan Erdem, Samsat İlçe Müftüsü Mehmet seri Doğru, TÜGVA Samsat İlçe Temsilcisi Şenol Kuştepe, STK temsilcileri, dernek başkanları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

        (FÇ-AHM-Y)

        08.12.2017 15:50:07 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adıyaman haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adıyaman Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler