Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Bilim adamı Akgün'ün ismi Efeler'de yaşayacak

        (Fotoğraflı)

        Murat Uçkaç

        AYDIN (İHA) - Efeler Belediyesi tarafından Mimar Sinan Mahallesi'ne yapılan ve Aydınlı merhum Prof. Dr. Mehmet Necati Akgün'ün isminin verildiği park hizmete açıldı.

        Açılışa Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan, Belediye Meclis Üyeleri, Cumhuriyet Halk Partisi Efeler İlçe Başkanı Mehmet Şık, Mehmet Necati Akgün'ün ailesi, Muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

        Açılışta konuşan, parka ismi verilen Merhum Prof. Dr. Mehmet Necati Akgün'ün oğlu İbrahim Akgün, "Babam yaşamı boyunca ülkesine ve bağlı bulunduğu kurumlara katkı sağlamayı kendisine amaç edinmiş ve bu bağlamda yaptığı çalışmalarla herkesin saygı ve sevgisini kazanmıştır. Kıymetli babamızın adının böyle güzel bir parkta ölümsüzleştirilmesi ailesi olarak bizi gururlandırmıştır. Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan'a ve emeği geçen herkese sonsuz teşekkürler" diye konuştu.

        Efeler Belediyesi'nin kurulduğu günden beri ilçe sınırlarındaki en ücra mahallesine kadar her tür hizmeti götürmek için çalıştıklarını belirten Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan," Efeler Belediyesi olarak göreve geldiğimiz günden bu yana yeşil alan olarak gördüğümüz, park yapılmaya müsait her alanı; çocuklarımızın, gençlerimizin, yaşlılarımızın hoşça vakit geçirip huzuru soluyacakları bir ortam haline getirmeye çalıştık. Çok kıymetli bilim adamı merhum Prof. Dr. M. Necati Akgün'ün adını belediye meclisimizce aldığımız kararla parkımızda yaşatacağız. Mimar Sinan Mahallesi sakinlerimizin ihtiyacını karşılamak üzere bugün bu parkımızın açılışını sizlerle birlikte yapıyoruz. Parkımızın mahallemize, Efeler ilçemize hayırlı olmasını diliyorum. Mahalle sakinlerimizin burada hoş vakit geçirmelerini temenni ediyorum. Bu duygularla hepinize sağlık, esenlik dileyerek yürekten sevgi ve saygılarımı sunuyorum" ifadelerini kullandı.

        Belediye Başkanı Özakcan ve protokol üyelerinin birlikte açılış kurdelesini kesmesinin ardından tüm konuklara keşkek ikramında bulunuldu.

        (MU-MB-Y)

        09.12.2017 08:59:27 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Aydın haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Aydın Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler