Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Vali Ceylan'dan 10 Aralık Dünya İnsan Hakları günü mesajı

        (Fotoğraflı)

        Emre Gülle

        TEKİRDAĞ (İHA) - Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, "10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü" dolayısıyla mesaj yayımladı.

        Vali Ceylan yayımladığı mesajda, "Türkiye Cumhuriyeti, Birleşmiş Milletlerin kurucu üyelerinden birisi olarak İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi'ni ilk onaylayan ülkeler arasında yer almıştır. Devletimiz, Birleşmiş Milletlerin temel insan hakları sözleşmesinin tamamına taraf olmuştur. Sözleşme, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından 69 yıl önce bugün 10 Aralık 1948 tarihinde ilan edilmiştir. İnsan hakları, bütün insanların, sırf insan olmalarından dolayı sahip oldukları haklardır. Başka bir deyişle, insan hakları; cinsiyet, etnik köken, dini inanç, gibi özelliklere bakılmaksızın herkesin sahip olduğu haklar bütününü ifade eder. Demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olan ülkemizde, insan hak ve özgürlüklerinin sağlanması için atılan her adım, ülkemizin ve milletimizin çağdaş dünya insanlarıyla bütünleşmesinin gereği olmasının yanı sıra, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin sınırları içindeki tüm vatandaşlarına gösterdiği önemin ve saygının da gereği olduğu unutulmamalıdır.

        Bu vesile ile insan hak ve özgürlüklerinin tüm insanlar için eşit ve adil bir biçimde yaşanabildiği bir dünyaya ulaşılması temennisiyle 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü'nü kutlarım" ifadelerine yer verdi.

        (EG-ÖK-Y)

        09.12.2017 09:33:57 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Tekirdağ haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Tekirdağ Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler