Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Rektör Prof. Dr. Gündoğan'ın 'İnsan Hakları Günü' mesajı

        (Fotoğraflı)

        ESKİŞEHİR (İHA) - Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, İnsan Hakları Günü dolayısı ile bir mesaj yayınladı.

        Rektör Gündoğan, mesajında, "Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'nin kabul edilişinin 69. yıl dönümünde dünyaya hakim olan küresel eşitsizlik, insanlık dramları karşısında bile uluslararası kamuoyunun ikiyüzlülüğe varan duyarsız tutumu şeklinde kendini gösterirken vicdan sahibi herkesin içi sızlamaktadır. Özellikle komşu coğrafyamızın içinde bulunduğu terör ve şiddet sarmalı milyonları mağdur ederken, insanlık için hiçbir sınıf, ırk, renk, cinsiyet ve din ayrımı yapılmaksızın insan haklarının ortak değer olarak kabul edildiği bir dünyanın kurulması için çaba sarfetme azmimiz artmaktadır. Dünyanın içine düştüğü eşitsizliğin sorumlusu olan düzenin temsilcilerinin bütün dinlerce kutsal sayılan, hiçbir gücün tasaruffuna tabi olmayan Kudüs üzerinde tahakküm kurma cüretinin karşısında insanlığa örnek olan mirasımızın barış düsturu hala değerini korumaktadır. İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'ni ilk imzalayan ülkeler arasında yer alan Türkiye, mirasçısı olduğu medeniyet birikiminin öngördüğü kardeşlik duygularıyla etnik kökenine ve dinine bakmaksızın milyonlarca mazluma kapılarını açarken ayrımcılığa karşı mücadele örneği sergilemeye devam etmektedir. Bu anlamlı gün dolayısıyla 10 Aralık İnsan Hakları Günü'nü kutluyor; bütün insanlığın kardeşlik duygularıyla kucaklaşacağı günlere kavuşmayı temenni ediyorum" ifadelerini kullandı.

        (KA-Y)

        09.12.2017 12:06:35 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Eskişehir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Eskişehir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler