Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        "Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Kadına Yönelik Şiddet" atölyesi

        (Fotoğraflı)

        ESKİŞEHİR (İHA) - Odunpazarı Belediyesi, kadınlar için halk merkezlerinde "Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Kadına Yönelik Şiddet" atölyesi düzenledi.

        "Kadınları ve çocukları ile mutlu bir Odunpazarı" anlayışını benimseyen Odunpazarı Belediyesi'nin temel kriterleri arasında da eşitlik, adalet ve insan hakları geliyor. Odunpazarı Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü tarafından Gökmeydan Halk Merkezi, Büyükdere Halk Merkezi, Karapınar Halk Merkezi, Erenköy'de bulunan Sezai Aksoy Halk Merkezi, Emek Halk Merkezi ve Ihlamurkent Halk Merkezi'nde gerçekleştirilen "Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Kadına Yönelik Şiddet" atölyesine, 232 kadın katıldı. Konusunda uzman psikolog tarafından verilen atölyede; cinsiyet, toplumsal cinsiyet, toplumsal cinsiyet eşitliği, cinsiyet ayrımcılığı, kadına yönelik erkek şiddeti, erkek şiddetinin çocuklar üzerindeki etkisi gibi konular işlendi.

        Atölyede biyolojik cinsiyetin bireyin kadın ve erkek olarak mevcut genetik, fizyolojik ve biyolojik özellikleri olduğu vurgulanırken, toplumsal cinsiyetin ise toplum ve kültürü tarafından kadına ve erkeğe atfedilen kişilik özellikleri, rolleri, değerleri ve beklentileri ile ilgili kalıp yargılar olduğu kaydedildi.

        Toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin atasözlerinden, eğitime kadar toplumsal yaşamın her evresinde var olduğu ifade edilirken, toplumsal cinsiyet rollerinin sorgulanması süreci ile kadınların şiddetin mağduru olma eğilimleri arasında bağ olduğu da belirtildi.

        (İHA-Y)

        09.12.2017 13:50:55 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Eskişehir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Eskişehir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler