Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Burhaniye'de GES için ortak karara varıldı

        (Fotoğraflı)

        Fatma Talay

        BALIKESİR (İHA) - Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, Belediyesi Meclisi'nin Aralık Ayı olağan toplantısı Belediye Başkanı Necdet Uysal başkanlığında yapılırken, Güneş Enerjisi Santrali (GES) için de ortak karara varıldı. Toplantıda gündem ile ilgili 12 madde karara bağlandı.

        Belediyesi Meclis Salonunda yapılan meclis toplantısında 12 madde ve 3 önerge görüşülürken, toplantının en önemli konusu yine Güneş Enerjisi Santrali (GES) oldu. Burhaniye Belediyesi tarafından Geriş Eğrikoz mevkiine yapılması planlanan GES projesinde ortak bir karara varılarak projenin yerinin değiştirilmesi kararlaştırıldı. 2 yıl önce, Belediye Başkanı Necdet Uysal'ın projelendirerek meclise sunduğu GES projesi ile ilgili nihai ortak karar alınarak yerinin değiştirilmesine karar verildi. Konu ile ilgili CHP ve AK Parti grupları söz alırken iki gurubun da ortak kararı projenin uygulanması, ancak yerinin değiştirilmesi yönünde oldu. Bunun üzerine Belediye Başkanı Necdet Uysal, projenin uygulanması için mecliste gurubu bulunan 3 siyasi partiden de teknik adamlardan oluşan bir komisyonun kurulmasını istedi. Partiler, kendi aralarında belirledikleri isimleri GES projesi ile ilgili yer araştırılması ve çalışılması konusunda yetkilendirdi. 1 aylık süreyle seçilen komisyon; Ak Parti Meclis Üyesi Erhan Korutürk, CHP Meclis Üyesi Orkun Vidinli, ve MHP Meclis Üyesi Mehmet Emin Işık'tan oluşurken, komisyon GES projesi ile ilgili yeni alan bulunması konusunda çalışma yaparak meclise sunacak.

        (FT-EME)

        09.12.2017 14:09:40 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Balıkesir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Balıkesir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler