Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        10 Aralık İnsan Hakları Günü

        - Mersin Valisi Ali İhsan Su:

        - "Vatandaşlarımızın sahip olduğu haklarını en geniş şekilde kullanmasına yönelik düzenlemeler hayata geçirilmektedir"

        (Fotoğraflı)

        MERSİN (İHA) - Mersin Valisi Ali İhsan Su, Türkiye'nin, gelişmişliğin en önemli göstergelerinin başında yer alan insan hakları konusunda bulunduğu seviyeyi evrensel değerler temelinde hep daha ileri noktalara taşımaya devam ettiğini söyledi.

        Su, Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, tüm insanların dil, din, ırk, cins ve yaş gibi farklılıklarıyla doğuştan ve eşit bir şekilde sahip oldukları hak ve özgürlükleri teminat altına alan ve 10 Aralık 1948 tarihinde kabul edilen İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'nin 69. yıl dönümünün kutlandığını hatırlattı.

        Çağdaş medeniyet seviyesinin üzerine çıkma hedefine emin adımlarla ilerleyen Türkiye'nin, insan hak ve özgürlüklerini teminat altına alan bu beyannameye ilk imza atan devletlerden biri olduğunu vurgulayan Su, "Devletimiz; gelişmişliğin en önemli göstergelerinin başında yer alan insan hakları konusunda bulunduğumuz seviyeyi evrensel değerler temelinde hep daha ileri noktalara taşımaya devam etmektedir. Bu doğrultuda tüm vatandaşlarımızın sahip olduğu haklarını en geniş şekilde kullanmasına yönelik düzenlemeleri hayata geçirmektedir. Binlerce yıldır farklılıklarını birer zenginlik olarak görüp kardeşlik duygularıyla barış içerisinde yaşayan milletimiz, insanların doğuştan sahip olduğu haklarını özgürce kullanmasını tarihimizin, kültürümüzün ve inancımızın bir mirası görerek sahip çıkmaktadır. Millet olarak ülkemizi çok daha güçlü kılacak bu değerlere sevgi, saygı ve hoşgörü ekseninde sahip çıkma ve geleceğe taşıma azim ve kararlılığında olmaya devam edeceğiz" dedi.

        (HSK-Y)

        10.12.2017 15:15:36 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mersin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mersin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler