Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Tümer: "Huzurevleri, rehabilitasyon merkezlerinden ayrılmalıdır"

        (Fotoğraflı)

        ADANA (İHA) - CHP Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, tüm Türkiye'deki yaşlı bakım ve rehabilitasyon merkezleri ile huzurevlerinin aynı çatı altında hizmet vermesinin yanlış olduğunu söyledi.

        Adana Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Zeynel Abidin Koç ve Adana Huzurevi ve Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Adem Hayta ile birlikte merkezdeki yaşlı hemşehrilerini ziyaret eden Tümer, uzmanların görüşleri doğrultusunda yaşlı ve bakıma muhtaç insanların sorunlarına eğilmek ve çözüm üretmek zorunda olduklarını vurguladı.

        Adana Huzurevi bahçesinde yeni yapılan ve alzheimer merkezi olarak planlanan binada incelemelerde de bulunan Tümer, Türkiye'deki alzheimer merkezlerinin yetersiz ve donanımdan yoksun olduğuna işaret etti. Adana'da böyle bir merkezin hizmet vermesinin bir kazanım olduğuna dikkat çeken Tümer, huzurevi, yaşlı bakım ve rehabilitasyon merkezi ile alzheimer merkezleri gibi birimlerde çalışanların da sosyal ve ekonomik şartlarının iyileştirilmesi gereğine dikkat çekti.

        Türkiye'deki yaşlı bakım ve rehabilitasyon merkezlerinin huzurevlerinden ayrılmasının şart olduğuna vurgu yapan Tümer, "Yaşam kalitesinin artması ve özellikle bakıma muhtaç, yatalak yaşlılarımıza daha iyi hizmet vermek için iki bölümün ayrı hizmet vermesi gerekiyor. Aksi halde personel yetersizliği ve çeşitli sorunlar nedeniyle hizmet ve yaşam kalitesi düşüyor. Koruyucu önleyici hizmet için de huzurevleri ve rehabilitasyon merkezlerinde doktor ve sağlık personeli de ayrıca yeterli oranda istihdam edilmelidir" diye konuştu.

        (ELF-Y)

        11.12.2017 10:16:40 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adana haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adana Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler