Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kaymakam Yazıcı Hanililerin gönlünü fethediyor

        (Fotoğraflı)

        DİYARBAKIR (İHA) - Diyarbakır'ın Hani İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Şaban Arda Yazıcı yoğun çalışma temposunu mesai saatleri dışında da sürdürüyor. Yazıcı, hafta sonu tatili olmasına rağmen, yanına hiç kimseyi almadan ilçedeki kamu kurumlarının hizmetlerinin işleyişini vatandaşlara soruyor.

        Yazıcı, ilçede yaptığı 1 yıllık çalışmalarıyla 1 çocuk babası iken, Hani ilçesinde bir anda 9 bin 440 çocuğun kaymakam ve belediye başkanı babası oldu. İlçede kimileri ona "Halkın kaymakamı", kimisi ise çocuklara olan sevgisi ile "Hanili Robin Hood" diyor. Kendisini ziyaret etmeye giden herkese aynı mesafede yaklaşan Kaymakam ve Belediye Başkanı Şaban Arda Yazıcı, elleriyle misafirlerine çikolata çay ikram ediyor. Aynı işlemi ziyaret amaçlı kaymakamlığa ve belediyeye gelen ve sırasını bekleyenlere de yaptırıyor. Ekim 2016'da ayında Hani ilçesinde göreve başlayan Yazıcı, göreve başlar başlamaz ilk olarak ilçenin yıllarca çözüm bekleyen kangren haline dönüşmüş içme suyu, çevre kirliliği ve çamurlu yolların yapımına el atan sonrasında ilçenin gelişimine ve geleceğine ivme kazandıracak Belediye hizmetleri ile çehresinin nasıl değişeceğini altyapı, toplu konut, yol, su, park, ekonomik, kültürel ve sosyal tesisler ile spor tesisleri alanlarında projeler hazırladı.

        Hani İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Şaban Arda Yazıcı, çocuklarla ve dezavantajlı vatandaşlarla ayrı ayrı ilgilenmeye başladı. Çocukları gördüğü her yerde okullarda, mahallelerde, cadde ve sokaklarda yanına çağırıyor, başlarını okşuyor, kucaklıyor. Sonra da onlara kendi aracında ve koruma araçlarında tıka basa dolu çeşitli oyuncakları kız erkek ayrımı yapmaksızın dağıtıyor. Son olarak da Hani Belediyesinin başlattığı proje ile en 40 gün devamlı sabah namazına giden çocuklar ile okullarında olağanüstü başarı sağlayan 155 çocuğa da bisiklet dağıttı. Yaptığı onlarca çocuk park alanlarını da bir bir hizmete soktu. Onlara adeta hem anne hem de baba, hem de yönetici oldu.

        (İHA-MP-Y)

        11.12.2017 11:40:04 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Diyarbakır haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Diyarbakır Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler