Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Belediye personeline 'kurumsal iletişim eğitimi' veriliyor

        (Fotoğraflı)

        KIRŞEHİR (İHA) - Kırşehir Belediyesi personeli 'kurumsal iletişim' eğitimi alıyor.

        Kişisel Gelişim ve Sosyal İletişim Uzmanı Yazar ve Eğitimci Fatih Akbaba tarafından Neşet Ertaş Kültür ve Sanat Merkezi salonunda, Kırşehir Belediyesi personeline 'iletişim ve kurumsal aidiyet' eğitimi verdi.

        Personelin giyimi ve davranışından halkla kurduğu iletişimin anlatıldığı programda konuşan Akbaba, hayatı boyunca büyük çaba sarf ettiğini ve imkansız gibi görülen her şeyde imkanın olduğunu söyledi.

        Personele çaba göstermenin önemini anlatan Akbaba, "Bir şey sizin için ne zaman imkânsız görünüyorsa o gün sizler için her şey bitmiştir.

        Ben hayatımda isteklerim için hep büyük çabalar sarf ettim. Biliyorum ki şu hayatta sadece ölüme çözüm yok ve dünü bugüne getiremeyiz bunun dışında hayatta hemen her şey mümkün.

        Sizler de bir şeyi yeter ki gerçekten yapmak isteyin ve bunun için çaba gösterin, işte o zaman isteğinizin olabileceğine kendiniz şahit olacaksınız.

        Şikayet edecek eleştirecek bir şeyler daima vardır. Çalıştığınız yerde bir şeyler yanlış olabilir, size uymayan konular olabilir"dedi

        Şikayet edecek kavramların arandığında gerekli verimin alınamadığını ve işe adapte olunamadığını anlatan Akbaba, konuşmasını şöyle sürdürdü:

        "Sürekli şikâyet edecek kavramlar ararsak, her şeyi eleştirirsek, esas yapmamız gereken işlere adapte olamayız.

        Eğer bir kişi bunlardan arınıp şikayet etmeden başarıya odaklanırsa ve çalıştığı yere aidiyet duygusu ile sahip çıkıp benimserse kazanacaktır.

        Siz siz olun kimseyi dış görünüşleri ile yargılamayın. Çalıştığınız yere gelen herkesi kendi aileniz gibi karşılayın ve öyle davranın.

        Unutmayın ki bugün siz nasıl davranırsanız, yarın sizin çocuklarınızda aynısını yaşayacaktır. İletişim kurduğunuz kişilerle canı gönülden iletişime geçin, gönüllerini alın. Bir insanın ömrünü kazanmak için onun gönlünü kazanın. Gönlünü kazandığınız kişiler sizin kurumsal aidiyet gururunuzu daima önde taşıyarak, yaptığınız işin hakkını verme ve kazancınızın helal kazanç olma fırsatını sizlere verir"

        İyi insan olabilmek ve işe adaptasyonun arttırılması açısından verilen seminerin önemli olduğunu anlatan Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci ise konuşmasında, "Fatih hocam çok iyi bir iletişimci, bizleri hem bilimsel ve teknik açıdan bilgilendirdi ve aynı zaman da duygularımıza hitap etti.

        İyi bir insan olabilmek, hayırlı bir insan olabilmek evlatsanız hayırlı bir evlat olabilmek, baba iseniz hayırlı bir baba olmanız lazım. Vatandaşsanız hayırlı bir vatandaş olmak. Bizlerde belediye çalışanları olmak, bizlere Allah'ın bir lütfu, hem evimize rızkımızı götürüyoruz, hem de peygamber efendimizin hadisi şeriflerinde 'İnsanların en hayırlısı olanı insanlara faydalı olanıdır'buyuruyor. Farklı sıkıntılar bizleri farklı dünyalara götürüyor. Gün içerisinde yaptığımız işler yüzümüze yansıyor, duygularımıza yansıyor. Bizlerin hiçbir zaman duygusal hareket etmemiz gerekiyor, önemli bir iş yapıyoruz. Belediye ye gelenler hiçbir zaman sorunsuz gelmiyor. Yaptığımız işleri onun bunun için değil sadece Allah rızası için yapmak lazım. Kırşehir Belediyesi hizmet kalitesi yüksek bir belediye. Bu kaliteyi daha da artırmamız lazım daha çok yapacak çok iş var. Eksikliklerimizi tamamlamamız lazım bu eğitimler aslında faydalı bir eğitimlerdir. Fatih hocam da alanında uzman birisi. Bizlerde hocamla sizleri buluşturmak mutluluktu, şerefti hepiniz adına hocama teşekkür ediyorum"ifadelerini kullandı.

        (EÖ-AÖ-Y)

        11.12.2017 13:20:10 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kırşehir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kırşehir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler