Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Ayvalık'a tarihi ile birlikte sahip çıkmaya çalışacaklar

        (Fotoğraflı)

        Suat Salgın

        BALIKESİR (İHA) - Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde 2 yıl önce kurulan Ayvalık Tarihi Kültür Araştırma ve Dayanışma Derneği toplandı.

        Dernek Başkanı Özer Dikduran'ın yanı sıra dernek yöneticileri; Asım Sürer, Aysel Tülay Bayraktar, Şerif Bacık, Ali Serdar Kandiye'nin öncülüğünde dernek binasında gerçekleşen toplantıda, ilçeye tarihi ve kültürel değerlerin korunacağı büyük bir kent arşivi kazandırılması gerektiğinin altı çizildi.

        Yapılan toplantının ardından bir açıklama yapan Ayvalık Tarihi Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Özer Dikduran, Ayvalık'ın; ilk çağda Misya, Hititler, Frigler, Lidya, orta çağda; Roma İmparatorluğu ve Doğu Roma İmparatorluğu 14.yüzyıldan itibaren de; Osmanlı İmparatorluğu egemenliğine girdiğini belirtti.

        (SS-EME)

        11.12.2017 15:20:29 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Balıkesir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Balıkesir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler