Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kütahya Belediyesi'ne 'Türk Folkloruna Katkı Sağlayan Kuruluş' ödülü

        (Fotoğraflı)

        Hüseyin Efe

        KÜTAHYA (İHA) - Kütahya Belediyesi, 'Türk Folkloruna Katkı Sağlayan Kuruluş' ödülüne layık görüldü.

        Motif Halk Oyunları Eğitim ve Öğretim Vakfı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile düzenlenen 23. MOTİF Halkbilim Ödülleri düzenlenen törenle sahiplerini buldu.Lütfü Kırdar Kongre Merkezi Cemal Reşit Rey (CRR) Konser Salonu'nda düzenlenen törende konuşan Motuf Vakfı Başkanı Mehmet Zeki Baykal, amaçlarının Türk halkbilimini koruyup yaşatmak ve dünya ülkelerine tanıtmak olduğunu kaydetti.

        Motif Vakfı'nın Türk halk kültürünün bilinen tüm alanlarında hizmet verdiğini ifade eden Baykal, kültür şölenleri, halkbilim ödül törenleri, halkbilim sempozyumları, süreli yayınlar, halk bilim okulları, halk müziği ve halk oyunları alanlarında devletin kültür politikalarına destek verdiklerini anlattı.

        Konuşmaların ardından çeşitli halk oyunu gösterileri sergilenirken ödüller de sahiplerine dağıtıldı. Kütahya'nın, 'UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı'na edilip 'dünyada çininin başkenti olması' unvanından dolayısıyla 'Türk Folkloruna Katkı Sağlayan Kuruluş' ödülüne layık görüldü. Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, ödülü Motuf Vakfı Başkanı Mehmet Zeki Baykal'ın elinden aldı.

        Ödülü Kütahya adına aldığını dile getiren Başkan Kamil Saraçoğlu, "Kütahyamız tarihi geçmişi ile birçok medeniyete ev sahipliği yapmış, termal, kültür, sanat, çinisi ile adeta bir açık hava müzesidir. Kütahya çok güzel bir şehir, kadim bir şehri bu şehre belediye başkanlığı yapmaktan bu şehre hizmet vermekten ayrıca mutluluk duyuyorum. Kütahyamız hakikaten bir sanat şehri bir kültür şehri bunu özellikle üstüne basa basa söylemek istiyorum. Biliyorsunuz Evliya Çelebi Kütahyalı, Kütahyadan bahsederken ve o dönemde o coğrafya da 250 adet şehir olduğunu fakat Kütahyanın ilk 10 şehre girdiğine bahseder. Bizde bu değeri tüm dünyaya tanıtmak istiyoruz. 2 yıl önce başlattığımız çalışma ile kendi zanaat ve halk sanatları dalında UNESCOya bir adım attık ve bu adımda Kütahyamızın değerlerini özellikle el sanatı ve zanaatkarlarla ilgiliydi. Tabi çiniyi bir adım öne çıkararak 'UNESCO Yaratıcı Şehirlere Ağı'na girme konusunda bir çalışma başlattık ve bu çalışmada bizim şehrimizde bulunan zafer kalkınma ajansı yetkililer üniversitemiz tüm sanatçılarımız, zanaatkarlarımız, valiliğimiz, milletvekillerimiz yani şehri bir bütün haline getirerek bir müracaatı gerçekleştirdik" diye konuştu. (EFE)

        11.12.2017 15:40:15 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kütahya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kütahya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler