Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kumluca Muhtarlar Derneği'nden ABD'ye 'turp'lu kınama

        (Fotoğraflı)

        Ramazan Sarıkayalı

        Antalya (iha) - Antalya'nın Kumluca ilçesinde muhtarlar, Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanımasını kınayan bir basın açıklaması yaptı. Turpların üzerine ABD Başkanı Trump'un ismini yazan muhtarlar, turpları yiyerek gözdağı verdi.

        Kumluca Muhtarlar Derneği Binası önünde yapılan basın açıklamasını Muhtarlar Derneği Başkanı Sarıcasu Mahalle Muhtarı Mustafa Tüfekçi okudu. Tüfekçi, "Biz Kumluca Muhtarlar Derneği olarak, ABD Başkanı Trump tarafından İslam aleminin en mukaddes şehirlerinin başında gelen Kudüs'ün İsrail başkenti olarak kabul edileceği ve büyük elçiliklerinin Tel Aviv'den Kudüs'e taşınması kararının alınmasını kınamak üzere toplanmış bulunuyoruz.İslam aleminin Mekke ve Medine'den sonra en mukaddes şehri olan Kudüs tüm Müslümanların olduğu gibi ecdadımızdan bize miras kalmıştır. Kudüs sadece Filistin halkının değil bütün Müslümanlarının onuru ve namusudur. Kumluca Muhtarlar Derneği olarak Amerika'nın bu işgal girişimini nefretle kınadığımızı ilanen kamuoyuna duyuruyoruz" dedi.

        Basın açıklaması sonunda muhtarlar Trump'ın isminden esinlenerek ve üzerine 'Trump' yazdıkları turpları yedi.

        (SO-Y)

        11.12.2017 16:47:13 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Antalya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Antalya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler