Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Mevsim değişince kışlık örgü işleri yeniden tezgahlarda

        (Fotoğraflı)

        ESKİŞEHİR (İHA) - Soğuk günlerin gelip çatmasıyla kışlık örgü işleri yeniden tezgahlarda yerini aldı.

        Odunpazarı Kadın El Sanatları Pazarı(OKEP)'nda yaz kış demeden ürünlerini satışa çıkaran kadın üreticiler, havanın soğumasıyla ziyaretçi sayısının azaldığını bunun da üretimi etkilediğini söyledi. Eskişehir'in en çok turist çeken yerlerinden biri olan Odunpazarı'nda birçok yerli üretici bulunuyor. İlçe belediyesinin desteğiyle ürünlerini satışa sunan el emekçileri, mevsim değişiminin işleri etkilediğini söyledi. Uzun yıllardır yaptığı örgülerle pazara çıkan Selma Bıyık, yazın banyo takımları, mutfakta kullanılabilecek örgüler ve şal gibi ürünler yaptığını söylerken kışın ise atkı bere takımları, tek bereler ve boyunluk tarzı giyecekler ördüğünü belirtti.

        Örgü işleriyle uğraşan bir diğer isim Ayşe Apak ise 6 senedir Odunpazarı'nda yerini aldığını söylerken mevsim geçişlerinin pazar açısından daha belirleyici olduğunu vurguladı. Apak, "Tam kış dönemi değil de asıl geçiş dönemlerinde iyi satış oluyor, yani ilkbahar ve sonbaharda. Çünkü Odunpazarı turistik bir yer, kışın soğuk olduğunda ziyaretçiler çıkıp buraya gelemiyor. Buna karşılık yazın ziyaretçilerin fazla olduğu bir dönemde kışlık ürünlerin dahi satıldığı oluyor" şeklinde konuştu.

        (İHA-Y)

        12.12.2017 10:37:22 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Eskişehir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Eskişehir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler