Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Hastanede yangın tatbikatı gerçeği aratmadı

        (Fotoğraflı)

        Hasan Ay

        TOKAT (İHA) - Tokat'ın Reşadiye ilçesinde 'Hastane Afet Planı' kapsamında düzenlenen acil durum tahliye tatbikatı gerçeğini aratmadı.

        Reşadiye Devlet Hastanesi'nde 'Hastane Afet Planı' kapsamında düzenlenen ve Reşadiye Belediye'sinin katkılarıyla gerçekleşen tatbikata, Reşadiye Devlet Hastanesi Başhekim Vekili ve Hastane Afet Planı Başkanı Op. Dr. Turhan Dokumacıoğlu koordinasyonunda yapıldı. Yangın ihbarı üzerinden yapılan tatbikatta senaryo gereği hastanenin otoparkında yangın çıktı. Hastane personelleri tarafından çıkan yangına yangın söndürme tüpleriyle müdahale edildi. Daha sonra kısa bir sürede itfaiye ekipleri olay yerine geldi. Yangın esnasında kapkaççılık yapan A.B. isimli şahıs, K.A.'nın çantasını çaldı. Hastane güvenlik personelleri tarafından kapkaççı A.B. isimli şahıs yakalanarak polise teslim edildi. Çıkan yangında alevler zemin katta bulunan hemodiyaliz servisine sıçradı. Verilen kırmızı alarmın ardından binada bulunan hasta yakınları ve sağlık personeli güvenli şekilde tahliye edildi. Hemodiyaliz servisinde mahsur kalan 2 hasta sedyeyle bulunduğu alandan çıkartılarak, bahçede bulunan sahra hastanesine taşındı. Daha sonra senaryo gereği yangın da hayatını kaybeden S.D. isimli şahıs cenaze aracına konuldu. Senaryoda, yangın esnasında ağır yaralanan Y.Ş. isimli şahıs ise Tokat Devlet Hastanesi'ne sevki gerçekleştirildi.

        Çıkan yangında alevler zemin katta bulunan hemodiyaliz servisine sıçradı. Verilen kırmızı alarmın ardından binada bulunan hasta yakınları ve sağlık personeli güvenli şekilde tahliye edildi. Hemodiyaliz servisinde mahsur kalan 2 hasta sedyeyle bulunduğu alandan çıkartılarak, bahçede bulunan sahra hastanesine taşındı.

        Tatbikatın öneminden bahseden Reşadiye Devlet Hastanesi Başhekim Vekili ve Hastane Afet Planı Başkanı Op. Dr. Turhan Dokumacıoğlu, afet ve acil durumlarında etkin sağlık hizmeti sunmak için, afet yönetiminin hazırlık ve zarar azaltma döneminin en iyi şekilde değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

        Dokumacıoğlu, "Hastane Afet ve Acil Durum Planı hazırlık ve zarar azaltma evrelerinde tehlikelerin belirlenmesi, risklerin ve kayıpların azaltılması amacıyla etkin bir planlama süreci hedeflemektedir. Bu hedef dahilinde, kurumumuz tarafından görevlendirilen gözlemcilerin kontrolünde Reşadiye Devlet Hastanemizde masa başı ve saha tatbikatı gerçekleştirilmiştir. Bu tatbikatı biz hastanemizin otoparkında bir yangın ihbarı üzerinden değerlendirdik ve tatbikatı başarıyla bitirdik. Emeği geçen bütün arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum" dedi.

        (HA-UY-Y)

        12.12.2017 13:26:20 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Tokat haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Tokat Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler