Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kars Belediyesi caddelerin kar ve buzunu temizliyor

        (Fotoğraflı)

        Işık Çapanoğlu

        KARS (İHA) - Kars Belediye Başkanlığı'nca cadde ve sokakların kar ve buzları temizleniyor.

        Kars'ta kar yağışının ardından kolları sıvayan Belediye Başkanlığı'na bağlı Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, hava sıcaklığının eksi 16'yı gösterdiği Kars'ta gece cadde ve sokaklarının karını temizliyor.

        Kars'ın en işlek caddelerinden başlanan kar ve buz çalışmaları, ara sokaklarda da devam etti. Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, , cadde ve sokakların karlarını temizlediklerini, kar temizleme çalışmalarının gece geç saatlere kadar devam ettiğini belirtti.

        Karaçanta, Kars'ta son günlerde etkili olan kar yağışının durmasıyla birlikte kar temizleme çalışmalarına başladıklarını söyledi.

        Karaçanta, "Kar yağışının durmasıyla birlikte kar temizleme çalışmalarına başladık. Öncelikle işlek caddelerden başladık. Kazımpaşa, Fiakbey, Atatürk, İnönü, Cumhuriyet, Halitpaşa ve Ordu Caddesi'nin kar ve buzlarını ekiplerimiz temizlemedi. Temizlemeye devam ediyor. Tabi bu yıl kış baya soğuk geçiyor. Bundan dolayı buzlanma mevcut, buzlu cadde ve sokaklara da tuzlama çalışması yapılıyor" dedi.

        Soğuk havaya aldırış etmeden gece geç saatlere kadar süren karla mücadele çalışmalarını Belediye Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri çok sayıda iş makinesiyle yürütüyor. Temizlenen caddelerin karları kepçelerle kamyonlara doldurularak kent dışına çıkarılıyor.

        Öte yandan Belediye'nin kar temizleme çalışmalarının devam edeceği ve mahalle aralarında da karla mücadele çalışmaları yürütüleceği öğrenildi.

        (IÇ-AT-Y)

        12.12.2017 13:27:25 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kars haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kars Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler