Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Uluslararası öğrencileri Konya'ya götürdü

        (Fotoğraflı)

        Murat Kanber

        KOCAELİ (İHA) - Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli'de öğrenim gören yabancı uyruklu öğrencileri Şeb-i Arus etkinlikleri kapsamında Konya'ya götürdü.

        Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı, Kocaeli'de eğitim gören uluslararası öğrencilerini Mevlana'nın ölüm yıldönümü olan Şeb-Arus etkinlikleri kapsamında Konya'ya götürdü. Fikirleriyle tüm dünyayı etkileyen Hz. Mevlana'nın "Gel" çağrısına uyan uluslararası öğrenciler, Konya'da insan sevgisine yönelik anlamlı bir etkinlik gerçekleştirdi.

        Uluslararası öğrenciler Konya'da ilk olarak Selçuk Belediyesi'ne ait olan Kelebekler Vadisi'ni ziyaret etti. Vadi içinde oluşturulan tropikal iklim içindeki kelebekleri inceleyen Uluslararası öğrenciler bol bol fotoğraf çekti. Öğrenciler daha sonra Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi ve Selçuk Belediyesi tarafından otizimli çocuklar için hayata geçirilen merkezi ziyaret etti. Merkezde otizmli çocuklara yönelik gerçekleştirilen çalışmalar hakkında bilgi edinen öğrenciler ayrıca yine burada bulunan ve çocukların eğitimine büyük katkı sunan atları da görme olanağı buldu.

        Öte yandan Uluslararası öğrenciler, büyük düşünür Hz. Mevlana'nın "Gel ne olursan gel" çağrısına gerçekleştirdikleri anlamlı bir etkinlikle yanıt verdi. Öğrenciler, "Kardeşlik Vakti" yazan dövizlerle Konya sokaklarında büyük beğeni toplayan bir yürüyüş gerçekleştirdi. Farklı milletten bir araya gelen öğrenciler bu hareketleriyle vatandaşların alkışlarıyla karşılandı. Daha sonra öğrenciler ziyaret kapsamında Hz. Mevlanı'nın Türbesi'nin ziyaret ettiler.

        (MK-GY-Y)

        12.12.2017 13:39:46 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kocaeli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kocaeli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler