Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Başkan Uysal, 'Belediyeciliğimizin merkezinde insan var'

        (fotoğraflı)

        ANTALYA (İHA) - Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Salı Grubu'nun konuğu olduğu toplantıda "Muratpaşa'da belediyecilik, hangi boş araziye ne yaparız anlayışının dışında insan merkezli hale geliyor" dedi. Başkan Uysal, oluşan Salı Grubu'nun haftalık olağan toplantısının konuğu oldu. Muharrem Koç moderatörlüğünde Antalya Tenis ve İhtisas Kulübü'nde yapılan toplantının gündeminde 'edebiyat' vardı.

        Toplantıda, Başkan Uysal'ın Dante Yayınları'ndan çıkan Lavinya'nın Aşkla İmtihanı isimli öykü kitabının konuşuldu. Kitaptan "Kınık Dayı'nın Koyu" isimli öykünün seslendirilmesiyle başlayan toplantıda Başkan Uysal, edebiyata ve yazıya dair ilgisinin nasıl oluştuğunu, geliştiğini grup üyeleriyle paylaştı.

        Başkan Uysal, öykülerinin, özellikle üniversite yıllarında, dönemin önemli edebiyat dergilerinde çıktığını söyledi. O dönemki üretkenliğinin iş hayatı ve siyaset dolayısıyla yıllar içinde azalsa da yazmaya hiç ara vermediğini belirten Başkan Uysal, "Belediye başkanı seçildikten sonra özellikle orta öğretim çağındaki çocukların ilgisini çekebileceği, edebiyata olan ilginin artmasında belediye başkanlığı kimliğinin etkili olacağı düşüncesiyle öyküleri bir kitapta toplamak istedik" diye konuştu.

        Kitaba olan ilginin bu düşüncede haklı olduklarını ortaya çıkardığını kaydeden Başkan Uysal, bir soru üzerine kitap isminin ortaya çıkış serüvenini anlattı. Kitaba adına veren 'Lavinya'nın Aşkla İmtihanı' öyküsünü Lavinya olarak kaleme aldığını aktaran Başkan Uysal, "Ancak editör, ismi Lavinya'nın Aşkla İmtihanı' olarak düzeltti. Sonrasında kitabı okuyan Zülfü Livaneli, bu öyküyü kitabın olarak önerdi" dedi.

        Muratpaşa'da Belediyecilik anlayışı

        Başkan Uysal, toplantıda, Muratpaşa'da değişen yaşamı ve belediyecilik anlayışını da Salı Grubu üyeleriyle paylaştı. Başkan Uysal, "Muratpaşa'da belediyecilik, hangi boş araziye ne yaparız anlayışının dışında insan merkezli hale geliyor. Belediyecilik, Muratpaşa'da toplumun ihtiyaçları nelerdir, toplum ne bekliyor, neler düşünüyor sorularına cevaplar bularak ilerliyor. Bunu sağlamaya çalışıyoruz" diye konuştu.

        Toplantının ardından Başkan Uysal, Salı Grubu üyeleri için kitaplarını imzaladı.

        12.12.2017 14:28:09 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Antalya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Antalya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler