Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Malazgirt Kümbet Cami Derneği yönetiminden hayırseverlere teşekkür

        (Fotoğraflı)

        Veysel Eşin

        MUŞ (İHA) - Muş Malazgirt Camileri Yapma ve Yaşatma Derneği yönetimi, Malazgirt ilçesinde yapımı devam eden 1071 Kümbet Camisine 4 yıldan beri yardımlarını esirgemeyen herkese teşekkür ettiler.

        Malazgirt ilçesinde 4 yıl önce eski Kümbet Camisini yıkıp, Selçuklu mimarisine uygun 1071 Kümbet Cami inşaatı devam ediyor. Cami yapımında yardımlarını esirgemeyen hayırsever vatandaşlara teşekkür eden Malazgirt Camileri Yapma ve Yaşatma Derneği yönetiminden Abdullah Tekin ve Hacı Tahsin Altun, "Yaklaşık 4 yıl önce ilçemizdeki eski camimizi yıkıp yerine büyük bir cami yapmak için girişimde bulunduk. Bu uğurda yaklaşık 4 yılda her yönden bölgeye örnek bir camiyi Allah'ın izniyle hayata geçirmeye çalıştık. Kardeş belediyemiz Başakşehir eski başkanı şimdiki İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, ilçemizi ziyaretleri sırasında 1071 Kümbet Camimizi ziyaret etmişti. Kendisi bize "caminiz için ne yardımda buluna bilirim" demişti. Bizde kendisinde caminin kalorifer ve tüm ısıtma sistemini yapmasını talep etmiştik. Sagolsun başkanımız bizi kırmadı ve gerekli tüm malzemeyi temin etti. Bizde getirip kurduk. Kendisine sonsuz teşekkürler ederek Allah razı olsun diyoruz. Ayrıca bize bu dört yıl içerisinde desteklerini esirgemeyen halkımıza sonsuz teşekkürler sunarız. Allah razı olsun hepsinden. Camimizin eksikleri var, fakat Allah'ın izniyle bu bahar aylarında bitirip 26 Ağustos Zafer Bayramına yetiştirip Cumhurbaşkanımızda camimizin açılışı yapmasını talep edeceğiz. İnşallah Cumhurbaşkanımız bizi kırmaz. Camimizin açılışına teşrif ederek bizleri onurlandırır" dediler.

        İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekiliz Soner Kırlı'nın da maddi ve manevi destekleri olduğunu bundan dolayı kendisine de teşekkür eden Tekin ve Altun, "İlçe Kaymakamız ve Belediye Başkan Vekilimiz Soner Kırlı, camimize çok destek verdi. Kendisine çok teşekkür ediyoruz. Ne zaman yanına gidip derdimizi sıkıntılarımız anlatsak hemen bizlere yardımcı olmak için her yolu deniyordu. Kaymakamız ilçemize geldiği günden beri ilçemizde çok köklü değişimler oldu. Kendisi ilçedeki tüm vatandaşlar adına çok teşekkür ediyoruz. Allah ondan razı olsun diyoruz. Ayrıca bu uğurda bugüne kadar maddi manevi katkı veren tüm hayırsever vatandaşlarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyoruz. Bölgemize layık bir camiyi ilçemize armağan etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. En zor günlerimizde bizi yalnız bırakmayan tüm hemşerilerimize, hayırsever dostlarımıza, bu güne kadar emeği geçen tüm Allah dostlarına ayrı ayrı teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştular.

        (VE-ŞAK-Y)

        13.12.2017 09:02:42 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Muş haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Muş Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler