Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Cengiz Aytmatov doğum gününde Maltepe'de anıldı

        (Fotoğraflı)

        İSTANBUL (İHA) - Yeşilçam'ın unutulmaz filmi Selvi Boylum Al Yazmalımın da yazarı olan dünyaca ünlü edebiyatçı Cengiz Aytmatov'un 89'uncu yaş günü, Maltepe Belediyesi Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi'nde kutlandı.

        Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, Cengiz Aytmatov'un oğlu Asgar Aytmatov, Kırgızistanlı sanatçılar ve çok sayıda vatandaşın katıldığı etkinlikte Kırgızistanlı ressamların eserlerinden oluşan, "Aytmatov'un Dünyası" sergilendi. Türkiye Aytmatov'un ikinci vatanıydı diyen Asgar Aytmatov, "Doğum gününde bugün Cengiz Aytmatov'un adını taşıyan parkta Aytmatov'un heykelini açtık. Burada babamız için buluştuk. Bu bir başlangıçtır. Önümüzdeki yıl babamızın 90'ıncı yaşını kutlayacağız. Biz bu kutlamalara bu yıl Maltepe'de başladık. Maltepe'de kültüre çok önem veriliyor. Kültür bu halk için çok önemli. Cengiz Aytmatov'un eserleri bizlerin ortak kültürüdür. Kendisi Türkiye'yi çok seviyor. Onun için Türkiye, ikinci vatandı. Tüm Maltepelilere ve tüm Türk kardeşlerimize teşekkür ediyorum" diye konuştu.

        "Aytmatov'u Türkiye'ye kavuşturduk"

        Aytmatov'un felsefesini Maltepe'den bütün dünyaya taşıyacaklarını kaydeden Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç da, "Kırgızistan'dan gelen kıymetli ailesi ve Aytmatov yoldaşlarını selamlıyorum. Dünyanın 150 ülkesinde eserleri farklı dillere çevrilmiş, ödüller almış, sadece Kırgızistan'ın değil bütün Orta Asya'nın kültürünü eserlerinde işleyen Cengiz Aytmatov'u ikinci vatanım dediği Anadolu'ya yani Türkiye'ye kavuşturduk. Biz Aytmatov'un felsefesini Maltepe'den bütün dünyaya taşıyacağız" dedi.

        Kırgız sanatçılar büyüledi

        Cengiz Aytmatov'un 89. yaş gününün kutlandığı etkinlikte konuşmaların ardından sahne alan Kırgızistanlı sanatçılar, yöresel kıyafetleriyle izleyenlerden büyük beğeni aldı. Yöresel enstrümanları ile Kırgız halk ezgilerinin yanı sıra, Türk halk ozanlarının da eserlerini de seslendiren Kırgız sanatçılar, salondakileri büyüledi.

        (HB-BA-Y)

        13.12.2017 10:16:54 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler