Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Öğrenciler yazarlarla buluştu

        - Adana'da 200 öğrenci, "Arkadaşım Edebiyat, Edebiyat Müze Kütüphanelerimiz Projesi" kapsamında yazarlar Melike Gündüz, Fatih Erdoğan, Zeynep Sevde, Bülent Ata ve müzisyen Hakan Çetinkaya'yla söyleşi yaptı

        (Fotoğraflı)

        Nuri Pir

        ADANA (İHA) - Adana'da "Arkadaşım Edebiyat, Edebiyat Müze Kütüphanelerimiz Projesi" kapsamında 200 öğrenci, yazarlar Melike Gündüz, Fatih Erdoğan, Zeynep Sevde, Bülent Ata ve müzisyen Hakan Çetinkaya'yla söyleşi yaptı.

        Kültür ve Turizm Bakanlığı Genç-Des Programı desteğiyle başlatılan "Arkadaşım Edebiyat, Edebiyat Müze Kütüphanelerimiz Projesi" kapsamında Kalem Ajans bünyesindeki yazarlar Melike Gündüz, Fatih Erdoğan, Zeynep Sevde, Bülent Ata ile müzisyen Hakan Çetinkaya, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencisi 200 kişiyle Karacaoğlan Edebiyat Müze Kütüphanesi'nde buluşarak söyleşiler yaptı.

        Proje Koordinatörü Mehmet Demirtaş, projeyi İstanbul, Erzurum, Kütahya, Adana ve Ankara'daki müze kütüphanelerde gerçekleştirdiklerini belirterek şunları söyledi:

        "Edebiyatı bir ders değil, hayatımızın bir parçası olarak çocuklarla beraber tartışarak, sevdirerek ilerletmeye çalışıyoruz. Edebiyat onların kariyerlerine de nasıl yardımcı olabileceğini anlatıyoruz. Büyüyüp iş sahibi oldukları zaman bu yeteneklerini iş için nasıl kullanabileceklerine göre yazar seçimi yaptık. Kütüphanenin kapısının herkese açık olduğunu aktarmaya çalışyırouz. Her çocuğumuza bir tane anılarını yazabilecekleri veya edebiyatla ilgili ilk adımlarını atabilecekleri bir defter hediye ediyoruz. Belki günlük yazacaklar belki de ilk şiirlerini bu deftere işleyecekler."

        (NPR-Y)

        13.12.2017 10:30:50 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adana haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adana Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler