Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Çalışkan: "ABD ve İsrail ile tüm ilişkilerimiz sona erdirilmeli"

        (Fotoğraflı)

        ADANA (İHA) - Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Adana Şube Recep Çalışkan, ABD ve İsrail ile tüm ilişkilerin sona erdirilmesi gerektiğini belirterek, "Kudüs bizim kırmızı çizgimizdir" dedi.

        Çalışkan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İslam İşbirliği Teşkilatı'nı olağanüstü bir zirve için 13 Aralık'ta toplanmak üzere davet etmesi üzerine yaptığı açıklamada, 25 Eylül 1969 tarihinde kurulan İslam İşbirliği Teşkilatı'nın Kudüs'teki, Al-Aksa Mescidi'nin yakılmasının İslam Dünyası'nda uyandırdığı tepki üzerine, Rabat'ta düzenlenen İslam Zirve Konferansında alınan bir kararla kurulduğunu hatırlattı. Çalışkan, "İslam Dünyası'nın hak ve çıkarlarını korumak amacıyla kurulan teşkilata üye 57 ülke bulunmaktadır. Ülkemizle birlikte pek çok üye ülke bulunmasına ve Kudüs merkezli hadiselere binaen kurulmasına rağmen ne yazık ki, Kudüs ile ilgili herhangi bir yaptırım gücüne sahip olamamıştır. Cumhurbaşkanımızın "Kudüs" hassasiyeti her Müslüman'ın ayakta alkışlayacağı bir duruşu gözler önüne sermektedir. Bununla birlikte yaptırım uygulayabilen bir ülke olmak da elzemdir. İslam İşbirliği Teşkilatı'nın Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla İstanbul'da toplanmasının hayırlara vesile olmasını diliyoruz" dedi.

        Recep Çalışkan, açıklamasında, dış politikada doğru hak anlayışını temel alan D-8 önderliğinde, İslam Birliğini esas alan yeni bir dünyanın kurulması yönündeki uyarıların hatırlanması gerektiğine değinerek, "İslam coğrafyasındaki Müslümanlar arasındaki siyasi ve ekonomik birlikteliğin sağlanması, bu yönde somut adımların atılması zaruridir. Örneğin ABD ve İsrail ile tüm ilişkilerimiz sona erdirilmelidir. Çünkü Kudüs bizim kırmızı çizgimizdir" ifadelerini kullandı.

        (ELF-Y)

        13.12.2017 10:48:40 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adana haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adana Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler