Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Erdemli Belediyesi Şehir Tiyatrosu'ndan, üniversite öğrencilerine tiyatro gösterisi

        (Fotoğraflı)

        MERSİN (İHA) - Erdeml Belediyesi Şehir Tiyatrosu, "9 Canlı" adlı tiyatro oyunuyla Erdemli Meslek Yüksekokulu öğrencilerine perdelerini araladı.

        Erdemli Belediyesi tiyatro öğrencilerinin sergilediği performansı ve oyunu başarılı bulduklarını dile getiren üniversite öğrencileri, kendilerine bu imkanı tanıdıkları ve kentin sanat hayatına katkıda bulundukları için Belediye Başkanı Mükerrem Tollu'ya teşekkür etti.

        İzleyenlerden yoğun ilgi gören tiyatro oyunundan sonra konuşan Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, Erdemli'yi kültür ve sanat şehrine dönüştürmek için çalıştıklarını ve bunun semeresini almaya başladıklarını söyledi. İlçeye sanatsal bir değer kazandırmak amacında olduklarını ve bu anlamda sanatsal faaliyetlere önem verdiklerini belirten Tollu, "Kültür merkezinin en önemli enstrümanı hiç şüphesiz Erdemli Şehir Tiyatrosu ekibidir. Bunu üniversiteli öğrencilerimize sergiledikleri oyunla bir kez daha ortaya koydular. Çok yetenekli oyuncuların oluşturduğu bir ekip olduğunu hepimiz izledik ve gördük. Profesyonel bir oyun çıkarılması bizleri çok mutlu etti. Erdemli'yi kültürel alanda geliştirebilmek için çalışmalarımız sürecek. Her alanda Erdemli'ye ilkleri yaşatmaya devam ediyoruz" dedi.

        Tiyatro grubu oyuncuları ve oyunu izleyen öğrencilere teşekkür eden Tollu, oyunun her hafta Cuma günü saat 19.00'da sergilenmeye devam edeceğini dile getirdi.

        Erdemli Belediyesi tiyatro eğitmeni Deniz Sandalcı ise çalışmalarının semeresini fazlasıyla almaya başladıklarını söyledi. Erdemli Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin beğenisine sunulan "9 Canlı" adlı tiyatro oyununda Erdemli Belediyesi tiyatro kursundan yetişen öğrencilerin oynadığının altını çizen Sandalcı, her hafta yeni bir oyunun Cuma günü saat 19.00'da Erdemli Belediyesi Kültür Merkezin'de seyirciyle buluşmaya devam edeceğini söyledi. Kendilerine verdiği destek için Başkan Tollu'ya teşekkürlerini sunan Sandalcı, "Tiyatro seyircinin sahip çıkmasıyla büyüyen ve devam eden bir sanattır. Erdemli'nin bir tiyatrosu var, bu tiyatroya sahip çıkmak da sizin göreviniz" diye konuştu.

        (KRY-Y)

        13.12.2017 15:34:51 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mersin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mersin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler