Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Uyuşturucuyla Mücadele kurulu toplantısı yapıldı

        (Fotoğraflı)

        Yasin Esen

        NİĞDE (İHA) - Niğde Valisi Yılmaz Şimşek başkanlığında 'Uyuşturucuyla Mücadele Kurulu' toplandı.

        Madde bağımlısı olan gençlerin bağımlılıktan kurtarılması, madde bağımlılığının yaygınlaşmasının önlenmesi ve her türlü uyuşturucu ile mücadele edilmesi amacıyla gerçekleştirilen toplantıya Niğde Belediyesi Başkan Yardımcısı Mustafa Yiğit, Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhsin Kar, Vali Yardımcısı Cemil Kılınç, ilgili Kurum Müdürleri ile STK ve odaların Temsilcileri katıldı.

        Niğde'de madde bağımlısı olan gençlerin bağımlılıktan kurtarılması, madde bağımlılığının yaygınlaşmasının önlenmesi ve her türlü uyuşturucu ile mücadele edilmesi amacıyla gerçekleştirilen toplantıda konuşan Vali Şimşek, "Şüphesiz ki; Uyuşturucu sorununun çok boyutlu olması, mücadelenin ilgili kurumlar arasında etkili bir işbirliği ve koordinasyon çerçevesinde yürütülmesini zorunlu kılmaktadır. Buna bağlı olarak mücadelede yer alan her kurumun, İl Uyuşturucu Eylem Planındaki stratejik amaçlara ulaşma yönünde işbirliği içinde ve birbirleriyle uyumlu bir şekilde nasıl hareket edeceklerini belirleyen koordinasyonun önemi büyüktür'' dedi.

        Etkili şekilde mücadele yapılması için sorunların tespitinin önemli olduğunu vurgulayan Şimşek, konuşmasında şunları söyledi:

        ''Uyuşturucu sorunu ile mücadelenin etkili şekilde yapılabilmesi, kalıcı yapıların merkezi ve yerel alanda kurulması ve işletilmesi ile mümkündür. Yerel sorunları en iyi tespit edecek ve çözüm önerecek merci, yine yerel makamlardır. Aynı şekilde, yürütülecek mücadele faaliyetlerinin başarısı, bu alandaki çabaların bir bütün halinde, bilimsel temeller üzerinde ve belirli bir strateji ve plan doğrultusunda yürütülmesine bağlıdır. Bu kapsamda, İlimizde uyuşturucu ile mücadele eden ilgili kurumlarımız arasındaki işbirliği ve koordinasyonu tesis etmek amacıyla, Uyuşturucu Koordinasyon Kurulu toplantımızı bugün gerçekleştirmek üzere bir araya geldik. Toplantımızda ilimizin Uyuşturucu Yerel Eylem Planı, İlgili Birimlerin Uyuşturucu İle Mücadelede Başarı Kriteri ve Performansının Değerlendirilmesi ve Kurumların Faaliyetlerinin Sunumu yapılacaktır. Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de büyük bir önem arz eden uyuşturucuyla mücadele konusunda bizlere büyük görevler düşmektedir. Özellikle kolluk kuvvetlerimizin gerek mevcut NARKO timlerle gerekse alacakları diğer kolluk önlemleri ile uyuşturucuyla mücadele faaliyetlerini etkin bir şekilde yürütülmesini sağlayacaklardır. Yine başta üniversitemiz ve STK'larımız, olmak üzere diğer paydaşlarımızla birlikte farkındalık oluşturacak faaliyetleri kesintisiz bir şekilde devam ettirmeliyiz. Ayrıca uyuşturucu kullanıcılarının tedavi olmaları süreçlerinde karşılaştıkları problemlerle yakından ilgilenerek destek olmalıyız."

        Kurulda sırasıyla Sağlık Müdürlüğü, Niğde Belediyesi, Ömer Halisdemir Üniversitesi, Jandarma Komutanlığı, Emniyet Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü Müftülük, Kapalı Cezaevi, Açık Cezaevi, Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ve Gençlik Merkezi'nin faaliyetlerinin yer aldığı sunum gerçekleştirildi. Toplantı, görüş ve önerilerin dile getirilmesinin ardından son buldu.

        (YE-SK)

        13.12.2017 17:33:53 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Niğde haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Niğde Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler