Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        81 iliz Hepimiz Biriz Sergisi Bucak'ta Açıldı

        (Fotoğraflı)

        BURDUR (İHA) - Türkiye genelinde düzenlenen ve her şehirde aynı anda açılan "Seksen Bir İliz Hepimiz Biriz" sergisi Burdur'un Bucak ilçesinde yapılan törenle vatandaşların beğenisine sunuldu.

        Seriye Burdur adına katılan Bucak Emin Gülmez Ortaokulu öğrencileri, Cumhuriyet Meydanında düzenlenen tören öncesi halk oyunu gösterileri sergiledi. Halk oyunlarından sonra projenin tanıtımını Burdur Koordinatörü Bucak Emin Gülmez Ortaokulu öğretmenlerinden "81 iliz hepimiz biriz projesi" il koordinatörü Ömer Abalı yaptığı konuşmada "Her okul kendi ilini araştırma yaptıktan sonra twinning portalı üzerindeki bilgi iletişim ile ilini tanıtan bir poster hazırladı. Bu posterler sergiye katıldı. Bu sergi nedeniyle 81 ilin hazırladığı kendine has ürünler yerel olarak tüm Türkiye genelinde il il tanıtılarak hangi ilde ne meşhur, ne tür yemekler yapılır, yerli üretim malları nelerdir gibi pek çok bilgiyi öğrenmesine görsel yollarla pekiştirmiş olacak. Bu yıl 81 ilde ilki yapılan, Türkiye'de değil dünyada şimdiye kadar eşzamanlı yapılan en büyük sergi olduğu, projenin twinning onayı ve etiketi almasından dolayı 4 de yurt dışı ortağımız bulunmakta, önümüzdeki yıl bu projeyi uluslararası boyuta taşımayı hedefliyoruz" dedi.

        "81 iliz hepimiz biriz" projesinin bilgilendirmesinden sonraillerin en meşhur ürünlerini, tarihi yerlerinin isimlerini ve yiyeceklerini tanıttığı resimli posterlerin açılışını Bucak Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Yalçın Sezgin yaptı. Sezgin, resim sergisi açılışında "Projenin 81 ilde açılıyor olması ve bir ilk olması çok güzel bir şey. Bu sergide ülkemiz topraklarının zenginliğini göreceğiz, topraklarımızın bereketini göreceğiz. 81 ilimizin zenginliklerini gözden geçireceğiz" dedi.

        81 iliz hepimiz biriz" projesi kapsamında Bucak Cumhuriyet Meydanında açılan ve 81 ilin fotoğraflarının sergilendiği sergi gün boyu öğrencilerin ve halkın görebilmesi için açık kaldı. Resim sergisini gezen ziyaretçilere Bucak salebi ikram edildi. Resim sergisi Türkiye genelinde 81 ilde saat 10,30 da eş zamanlı olarak açıldı.

        14.12.2017 10:44:51 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Burdur haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Burdur Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler