Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Sözlü'den 'nitelikli şehir' vurgusu

        (Fotoğraflı)

        ADANA (İHA) - Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, daha büyük metropoller inşa etmekten ziyade daha nitelikli şehirler inşa etmek gerektiğini söyledi.

        UCLG-MEWA Akıllı Şehirler Komitesi tarafından "MEWA Bölgesi'nde Yenilikçi, Akıllı ve Sürdürülebilir Şehirler" temalı toplantı gerçekleştirildi. Akıllı teknolojilerin, ulaşım sistemlerinin, enerji altyapılarının, sağlık ve güvenlik sistemleri ile kentsel dönüşümün değerlendirildiği Dünya Akıllı Şehirler Zirvesi Ankara'da gerçekleştirildi.

        Toplantının belediye başkanları panelinde konuşan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, teknolojinin baş döndürücü bir şekilde ilerlediğini ifade ederken özellikle internet altındaki platformlarda dünyanın teknolojiyle hemhal olduğunu, teknolojinin ulaşmadığı yer kalmadığını, telefonlarla dünyanın avucumuzun içinde bulunduğunu ifade etti.

        Avrupa'da 300-350 bin kişilik şehirlerin daha sağlıklı şehirler olarak görüldüğünü söyleyen Sözlü, "Kan Film Festivali'nin yapıldığı şehrin nüfusu elli bini bulmadı. Şehirlerimizin niteliğini arttırmalıyız. Hızla şehirleşen bir Türkiye'de büyük büyük metropoller inşa etmek durumunda değiliz. Kanal İstanbul, İstanbul'da büyük proje olarak yapılmalı, ihtiyaçsa. Fakat onun yanına imar yapıp İstanbul'un yükünü arttırıp daha da içinden çıkılmaz hale getirilmemeli. Yüksek nüfusun ekonomik rantın çekiciliğine şehirlerimizi kurban etmemeliyiz" dedi.

        (ADN-Y)

        14.12.2017 11:14:33 TSI

        NNNN

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler