Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Malkara Ülkü Ocakları Başkanı Ihlamur: "Filistinli kardeşlerimizin yanındayız"

        (Fotoğraflı)

        Hüseyin Tayyar

        TEKİRDAĞ (İHA) - Malkara Ülkü Ocakları Başkanı Mehmet Ihlamur, Hükümet Meydanında düzenledikleri basın açıklamasında, Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıyan ABD'ye tepki göstererek, "Filistinli kardeşlerimizin sonuna kadar yanındayız" dedi.

        Atatürk anıtı önünde toplanan grup adına açıklama yapan Ülkü Ocakları Malkara İlçe Başkanı Mehmet Ihlamur, "Mescid-i Aksa Müslümanların ilk kıblesidir. Ülkü Ocakları olarak bunu savunmaktan asla vazgeçmeyeceğiz" diye konuştu.

        "Yıllardır dış ülkelerin Türkiye Cumhuriyeti'ne ve Müslüman ülkelere karşı yapılan oyunlarını ve ihanetlerini bilmekteyiz" diyen Ihlamur, "Buna Ülkü Ocakları olarak her türlü sert tavrımızı göstermekteyiz. Önemli olanlardan bir tanesi İsrail'in, özellikle 1995'ten itibaren kanunsuz ve kaçak bir şekilde inşa ettiği yeni yerleşim yerleriyle, Kudüs'ü çevrelediğini kuşatmaya aldığını bilmekteyiz. Kuzeyde Ramallah'tan güneye El-Halil'e uzanan büyük Kudüs'ün kurulmasıyla ilgili İsrail planı bölgesel barış ve huzurunu doğrudan etki etmekle kalmamış, Filistinli kardeşlerimizin varlık haklarının menfur ve menhus bir şekilde hedef almıştır. Sistematik biçimde Mescid-i Aksa'ya yapılan alçak saldırılar, bunun yanı sıra diğer mukaddes mekan ve mabetlerimize yönelik ağır saygısızlıkları elbette kınıyor ve karşı çıkıyoruz. Tüm halkımız bilmelidir ki, Yüce Türk milletine ve dinimize yapılan kirli ihanetleri görmemezlikten gelemeyiz. Ve bilmeliyiz ki, dış güçler içeriden ve dışarıdan bizleri yok etmeye yüce Türk milletinin arasını bozmaya çalışmaktadırlar. Tüm Müslüman ülkelerimize kardeşlerimize ve kutsal emanetlerimize canımız pahasına sahip çıkmalıyız. Siyaset gözetmeksizin bir olmalıyız. Birlik olmalıyız. Ülkemize ve vatanımıza sahip çıkmalıyız. Oyunlara ve entrikalara gelmemeliyiz. Birliğimizi ve beraberliğimizi bozmamalıyız. Hepimiz bilmeliyiz ki, siyasi seçim zamanlarında karşıt görüşler olabilir. Ama bu görüşlerimizi ileriye götürmemekle birbirimizi kırıp üzmemeliyiz. Biz güçlü bir ülke Türkiye Cumhuriyetiyiz. Biz inancı kuvvetli Müslüman bir ülkeyiz. Tüm Müslüman ülkelerimize, topraklarımıza ve emanetlerimize sahip çıkmalıyız. Kudüs bizim ortak davamızdır. Davalarımızdan ve emanetlerimizden vazgeçmeyecek el sürmeyecek ve yok ettirmeyeceğiz. Sen İsrail'in Başkenti değil, bizim ilk kıblemizsin Kudüs" ifadelerini kullandı.

        (HT-MEF-Y)

        14.12.2017 13:36:03 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Tekirdağ haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Tekirdağ Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler