Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Özel çocuklara özel hizmet

        (Fotoğraflı)

        İSTANBUL (İHA) - Özel eğitim merkezlerinde zihinsel engelli öğrencilere saç sakal bakım hizmeti başlatan Başakşehir Belediyesi "evde bakım" projesinin kapsamını genişletti. Öğrenciler kişisel bakımlarını kuaförde kaygı yaşamadan okul ortamında arkadaşları ile birlikte yaptırabiliyorlar.

        "Evde bakım" hizmetiyle engel tanımadan vatandaşların yanında olan Başakşehir Belediyesi, özel eğitim okullarında kişisel bakım hizmeti başlattı. Evlerinden çıkamayan engelli vatandaşlara ve kendi bakımını yapamayacak durumda olan yaşlılara hizmet veren proje ile ihtiyaç sahiplerinin yüzü gülüyor.

        Başakşehir'de bulunan devlete ait özel eğitim ve iş uygulama okullarından gelen talepler doğrultusunda evde bakım hizmetini okullara taşıyan Başakşehir Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü bu uygulama sayesinde hem çocukların bakımını gerçekleştirmiş hem de ailelerin üzerinden bir yükü daha kaldırmış oluyor.

        Aileler de öğrenciler de mutlu

        İlk olarak Zihni Küçük Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi Okulu'nda başlayan kişisel bakım hizmetinde kız öğrencilere saç kesimi, erkek öğrencilere de saç-sakal tıraşı yapıldı. Okul saatleri içerisinde devam eden hizmet diğer kurumlardan gelen taleplere göre organize edilecek.

        Zihinsel engelli bireylerin kişisel bakımlarını yapmada ailelerin çocuğu ikna edememesi, kuaförde yaşadıkları kaygı gibi sebeplerle belediyeye başvurduklarını söyleyen Zihni Küçük Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi Okul Müdürü Ümit Karaağaç, "Öğrenciler okul ortamında arkadaşları ile birlikte huysuzlanmadan kişisel bakımlarını yaptırabiliyorlar. Çocuklarımızın çoğunun maddi durumları yeterli değil. Bir tıraş parası bile bulamayan ailelerimiz mevcut. Bizde çocuklarımıza bunu hissettirmeden bir ödül mantığıyla belediyemizden talepte bulunduk. Sağ olsun onlarda bizi kırmayarak hemen organize ettiler. Okulda mevcut 115 öğrencimiz bulunmakta öğrencilerimizin çoğu bu hizmetten faydalanacak" dedi.

        Saçları kesilirken kızının yanında yer alan anne Hamide Kaya, "Bizim çocuklarımız özel bir bakım gerektiriyor. Buda maddi manevi daha fazla öz verili davranmayı gerektiriyor. Çocuklarımızın bakımını yetiştiremediğimiz noktada bu hizmetle tanıştık. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun" diyerek duygularını paylaştı.

        Kişisel bakım hizmeti başlayan özel okullarda uygulama iki üç aylık periyodlarla tekrarlanacak.

        (HB-BA-Y)

        14.12.2017 15:24:19 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler