Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Tarıma dayalı ekonomik yatırımların desteklenmesiyle ilgili bilgilendirme

        (Fotoğraflı)

        Ahmet Arslantaş

        ADIYAMAN (İHA) - Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı Kapsamında Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımların Desteklenmesi ile ilgili Adıyaman'dan üreticiler 155 proje ile hibe başvurusunda bulundu.

        Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı Kapsamında Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımların Desteklenmesi ile ilgili bilgilendirme toplantısı Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirdi.

        Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Adil Alan tarafından Ziraat Odası Başkanı Salih Şahan ve üreticilere bilgilendirme yapıldı.

        Adil Alan, Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı Kapsamında Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımların Desteklenmesi ile ilgili olarak 11. etapta 134 olan başvuru sayısının mevcut 12. etapta artarak 155 proje çıktığını söyledi.

        Adil Alan, toplam proje tutarının 202 milyon 911 bin 712,73 TL ve hibe tutarı ise yüzde 50 oranında yani 100 milyon 716 bin 142,86 TL olacağını dile getirdi.

        Adil Alan, "Tarımsal üretime yönelik sabit yatırımlarda 105, bitkisel ürün işleme ve paketlemede 21, soğuk hava deposu 1, yenilenebilir enerji üretimi 4, hayvansal ürünler işleme ve paketlemede 4, kırsal turizm yatırımlarında 2, çiftlik faaliyetlerinin geliştirilmesi 18 olmak üzere toplam 155 proje başvurusu oldu. Daha önceki yıllarda Sincik ve Çelikhan ilçelerimizden proje başvurusu bulunmamaktaydı, bu yıl bu ilçelerimizden de başvuru oldu. Merkezden 49 proje, Gerger'den 35 proje, Kahta'dan 34 proje, Besni'den 18 proje, Tut'tan 8 proje, Gölbaşı'ndan 6 proje, Samsat'tan 3 proje, Sincik ve Çelikhan ilçemizden 1'er olmak üzere toplam 155 proje başvurusu oldu" dedi.

        (AHM-AA-Y)

        14.12.2017 15:25:29 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adıyaman haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adıyaman Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler