Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Selçuk'ta Kazakistan Cumhuriyeti'nin bağımsızlık yıldönümü

        (Fotoğraflı)

        KONYA (İHA) - Kazakistan Cumhuriyeti'nin 26'ncı bağımsızlık yıldönümü dolayısıyla Selçuk Üniversitesinde (SÜ) bir etkinlik gerçekleştirildi.

        Süleyman Demirel Kültür Merkezindeki etkinlikte SÜ Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Yılmaz "Kazakistan Bağımsızlık Yolunda" isimli sunumu gerçekleştirdi. Program kapsamında Kazak öğrenciler yöresel dans, müzik ve şiirlerini sahnede izleyici ile buluşturdu. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Kağan Karabulut konuşmasında Türk Milletinin esir ve köle olmayacağını ve Dünya'daki hiçbir gücün bunu dayatamayacağının altını çizdi. SÜ Rektör Danışmanı Prof. Dr. Tahir Balevi de, Kazakistan'ın coğrafi yönden büyük bir ülke ve Türk Milleti'nin kalesi olduğunu ifade etti. Kazakistan'ın bağımsızlığının 1991 yılında elde edildiğini söyleyen Prof. Dr. Tahir Balevi, Kazakistan'ı ilk tanıyan ülkenin Türkiye Cumhuriyeti Devleti olduğunu ve bunula gurur duyduklarını vurguladı. SÜ Kurumsal İletişim Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Hacı Ahmet Şimşek de, 10 yılının Kazakistan'da geçtiğini ve kendisi için Kazakistan'ın Türkiye'den hiçbir farkı olmadığını söyledi. Yrd. Doç. Dr. Şimşek, Türkiye'ye gelen öğrencilerin eğitim-öğretim hayatlarını tamamlayıp Kazakistan ve diğer Türk Cumhuriyetleri'nde resmi yerlerde göreve başlamalarını ve misyonlarını tamamlamalarını istedi. Konuşmasında, "Türk esir olmaz ki, Türk'ün kurtuluş günü olsun" diyerek sözlerine başlayan sanatçı-oyuncu Ahmet Yenilmez de, "Bir olalım, iri olalım, diri olalım. Allah birlik ve beraberliğimizi daim etsin. Bizleri bölmek isteyenlere, Allah fırsat vermesin" dedi. Selçuk Üniversitesi Kazakistanlı Öğrenciler Temsilcisi Beibit Baybugunov, Kazakistan bağımsızlığının kolay kazanılamadığını söyledi. Türkiye ve Kazakistan kardeşliğine değinen Baybugunov, Kazakistan için Türkiye'nin yerinin özel olduğunu ifade etti.

        Etkinliğe, SÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Kağan Karabulut, SÜ Rektör Danışmanı Prof. Dr. Tahir Balevi, SÜ Kurumsal İletişim Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Hacı Ahmet Şimşek, sanatçı Ahmet Yenilmez, SÜ Kazakistanlı Öğrenciler Temsilcisi Beibit Baybugunov ve ayrıca birçok akademisyen ve öğrenci katıldı.

        (İHA-FM-Y)

        14.12.2017 16:34:07 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Konya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Konya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler