Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        'Gaye İnsan'dan Ayvalıklı çocuklara anlamlı destek

        (Fotoğraflı)

        Suat Salgın

        BALIKESİR (İHA) - Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde Gaye İnsan Uluslararası Yardım Derneği'nce 86 yoksul çocuğa bot ve mont yardımında bulunuldu.

        Ayvalık Şefkat Evleri Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Fatma Cavlı'nın çağrısıyla ilçeye gelen Gaye İnsan Derneği'nin soğuk kış günlerinde Ayvalıklı 86 çocuğu sevindirmesi ise takdirle karşılandı. Bugüne kadar Arakan, Bangladeş, Suriye, Güney Afrika gibi bir çok ülkede binlerce çocuğa yardım elini uzatmasıyla bilinen Gaye İnsan Uluslararası Yardım Derneği'nin Genel Başkanı Bilgehan Murat Miniç, "Şu anda burada Ayvalık Şefkat Evleri Derneği ile birlikte buradaki okullarda eğitim gören yardıma muhtaç çocuklarımıza bot ve mont dağıtımı yapmak üzere yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımızla buradayız. Bangladeş'den Arakan'a, Suriye'den Güney Afrika'ya kadar birçok yerde yardım faaliyetlerimiz mevcut. Gerek su kuyuları, gerek oralardaki yetimhanelere yardımlar, gerek kurban kesimleri gibi. Bunun dışında da Hatay'da, Kilis'te, Gaziantep'te özellikle savaş mağduru ve yetim aileleriyle şehit aileleri ve yetimhanelere yönelik çalışmalarımız var. Bunun dışında da yurt içinde de kış faaliyeti olarak 'Köy Okullarına Yardım Kampanyası' adını taşıyan bir kampanya başlattık. Yaklaşık bir aydan bu yana başta Doğu Anadolu'da yaşayan kardeşlerimiz olmak üzere köy okullarında eğitim gören çocuklarımıza bot, mont ve kırtasiye yardımları yapıyoruz" açıklamasında bulundu.

        (SS-MŞ)

        14.12.2017 18:44:18 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Balıkesir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Balıkesir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler